Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Beloofde bonus is niet voor ambtenaren met groot salaris

Geplaatst

op

Srd (1)

De door de regering beloofde netto uitkering van SRD 300 zou slechts voor de kwetsbare inkomensgroepen binnen de overheid en andere kwetsbare doelgroepen in de samenleving zijn. Deze uitkering wordt gegeven in  het kader van de armoedebestrijding zei president Santokhi vandaag in het parlement bij de beantwoording van de vragen  tijdens  de begrotingsbehandeling.

Regeringsfunctionarissen, gewezen regeringsfunctionarissen, DNA-leden, gewezen DNA-leden en hogere-inkomensgroepen zullen niet in aanmerking komen voor deze uitkering. Het staatshoofd zegt dat de regering voor deze uitkering ruimte heeft kunnen creëren door prudent beleid van de overheidsfinanciën.

De regering beseft dat het volk het zeer zwaar heeft vanwege de financiële crisis en de covid-19 pandemie. De regering is er om die reden toe overgegaan om in november en december een ‘bonus’ uit te keren aan de minder gesitueerden in de samenleving.

Armoedebestrijding is een prioriteitsgebied voor de regering die een onderraad armoedebestrijding heeft ingesteld. Er worden voedselpakketten verstrekt, maar “pakketten beperken de keuzevrijheid van de burger en zijn tevens corruptiegevoelig. Daarom werken we eraan om dit om te zetten in ondersteuning in een  andere vorm”, gaf het staatshoofd aan.

De armoedebestrijding wordt door de minister van Financiën en Planning, de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting,  en de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken tezamen aangepakt om de steun effectief te kunnen verlenen aan alle personen die het dringend nodig hebben.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

–1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Meest gelezen