dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Belofte president Santokhi: “Prijzen winkels gaan omlaag”

lees ook ...

Suriname winnaar Inter Guyanese spelen

Suriname is bij de Inter Guyanese spelen als winnaar uit de bus gekomen. De jonge atleten van Suriname hebben hun land nogmaals op de kaart geplaatst. Suriname is met in totaal 110 punten winnaar g...

Op korte termijn zullen de prijzen in de winkels omlaaggaan. Deze verzekering geeft president Chan Santokhi. Op 16 juli was het precies een jaar terug, dat de regering onder zijn leiding de macht overnam van regering-Bouterse. Hij gaf in een televisieprogramma aan, dat de prijzen niet zo hoog hoeven te zijn in de winkels.

Er is eerder een controlemechanisme ingevoerd door de regering met prijscontroleurs en de Vliegende brigade. Dit traject wordt momenteel geëvalueerd. De hoge prijzen in de winkels zijn te wijten aan het feit dat er te veel schakels zijn, waarbij eenieder commissie maakt. Op de internationale markt zijn de goederen niet zo duur. Een oplossing hiervoor is dat een bedrijf de goederen zelf zal importeren.

Op kleine schaal worden al uien en aardappelen verkocht. Binnenkort zal ook spijsolie betaalbaar zijn voor de consument. Doordat er hier geen sprake is van tussenschakels, zullen de prijzen met 20 procent en 40 procent omlaaggaan. Dit zal ertoe leiden dat andere supermarkten genoodzaakt worden ook hun prijzen aan te passen, zodat het betaalbaar wordt voor de consument.

“We moeten de solidariteit naar elkaar toe tonen.” Het is onze taak om alles te doen dat de prijzen weer betaalbaar worden,” zei president Santokhi. Om het probleem van de zogenaamde schakels aan te pakken, zal er gekeken worden als deze groep belasting betaalt. “Ook zij moeten hieraan voldoen,” stelde het staatshoofd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelofte president Santokhi: "Prijzen winkels gaan omlaag"