Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Belgische Politie liet Surinaamse coke toe

Geplaatst

op

door

Volgens de onafhankelijk platform voor journalisten genaamd “Crimesite” zouden de Belgische autoriteiten honderden kilo’s cocaïne in Nederland op de markt hebben laten komen zonder in te grijpen. De cocaïne was vanuit Suriname binnengekomen in de Antwerpse haven.

Op 10 oktober 2018 werd in de haven van Antwerpen een aantal containers met rijst aangevoerd vanuit Suriname. De Belgische politie stond paraat: er was een tip binnengekomen dat in één van de containers een flinke voorraad cocaïne zat.

Observatie

Op het moment dat de Belgische politiede bewuste container op de Kaai in Antwerpen wou controleren bleek dezeinmiddels van het haventerrein af te rijden. Hierdoor besloot de politie devrachtwagen met de container te observeren. De vrachtwagen zou in Vrasene, eenplaats net westelijk van Antwerpen, naar een loods zijn gereden.

Tijdens de observatie zouden auto’s met Nederlandsekentekens herhaaldelijk het terrein op- en afrijden en de cocaïne doordrugscriminelen in Nederlandse voertuigen zijn weggereden.

De container in kwestie gaat daarnaverder op transport naar Moldavië. Daar wordt de container aan de grens opnieuwgewogen. Daar komt vast te staan dat de container 700 tot 800 kilo lichter isdan die was op de kaai in de Antwerpse haven.

Aanhoudingen

De Nederlandse politie heeft op verzoek van de Belgische autoriteiten twee Nederlandse verdachten aangehouden. Volgens Crimsite heeft de Nederlandse advocaat Marcel van Gessel bevestigd dat twee mensen zijn aangehouden waarvan één van hen zijn cliënt is.

Van Gessel heeft een beknopt dossierover de zaak ontvangen. Hij heeft inmiddels via de Nederlandse Justitieverzocht om bij de Belgische autoriteiten te informeren of er door hen aanNederland bijstand is gevraagd zodat de drugs in beslag konden worden genomen.Hierop is nog geen antwoord gegeven.

Van Gessel geeft aan dat hij wil wetenwat er met de auto’s met Nederlands kenteken is gebeurd en waarom die kennelijkniet zijn gecontroleerd. Voor de zaak tegen mijn client is het van belang om teweten hoe de Belgische justitie kan weten dat er drugs in de container zat. Alszei dit zo zeker wisten is er met medeweten van de Belgische justitie honderdenkilo’s drugs op de markt gebracht. Een vreemde gang van zaken.

De rechtbank in Amsterdam dot op 24januari uitspraak in de overleveringszaak. De Nederlandse en de Belgische justitiewillen pas maandag reageren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

LVV verstrekt meer dan 250 visvergunnigen

Geplaatst

op

door

De afdeling visvergunningen van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), heeft in de districten Coronie en Nickerie visvergunningen voor het jaar 2019 vertrekt aan belanghebbenden.

In de categorie binnenwateren visserij bekend als BV, zijn 5 spannet, 5 lijnnet, 6 drijfnet, 40 Fuik, 26 sleepnet en 71 kieuwnet vergunningen verstrekt. In de categorie kustvisserij bekend als SKB, zijn in Nickerie 98 vergunningen verstrekt, terwijl er in het district Coronie 2 SKB  en 1 BV vergunning aan belanghebbenden zijn uitgegeven. Deze vergunningen zijn uitgereikt op 15 en 16 juli in de desbetreffende districten.

Minister Rabin Parmessar had de sector beloofd dat indien aan alle voorwaarden is voldaan, hij over zou gaan tot het tekenen van de vergunningen. Volgens Nelia Finisie van de afdeling visvergunningen is er een vastgestelde procedure voor het verlengen van een visvergunning. Voor wat het Bigipan gebied betreft, is er enige ordening gebracht in het vergunningen beleid. Was het vroeger zo dat met één en dezelfde vergunning vissen en garnalen mochten worden gevangen, is het nu opgedeeld in 2 aparte vergunningen. Er bestaat nu dus sinds vorig jaar een vergunning voor sleepnet en qnet garnalen.

Een visser die vis en garnalen in het Bigipan gebied wenst te vangen moet dus nu 2 aparte vergunningen hebben. De samenwerking met de visserij sector in Nickerie is de afgelopen maand opgevoerd zegt Abas Noredjo voorzitter van de coöperatie ontwikkeling visserijsector Nickerie. De afdeling visserij treed op geregelde basis in overleg met de coöperatie. Abas ervaart de nieuwe ontwikkelingen in de visserij sector, als zeer positief. Het stemt hem goed dat de vissers nu over hun visvergunningen beschikken. Minister Rabin Parmessar zegt voornemens te zijn er alles aan te doen dat de visvergunningen voor het jaar 2020 reeds in januari kunnen worden verstrekt. Echter bestaat er geen ruimte voor nieuwe aanvragen, vanwege de landelijke ordening welke opgang wordt gebracht.

Lees verder

Suriname

Openbare Werken gaat door met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT &C) is in verschillende gebieden bezig met riolerings- en rehabilitatiewerkzaamheden. Er wordt nu gewerkt aan de Charlesburgweg en in de omgeving van Palmentuin, namelijk de President da Costalaan en de Wicherstraat. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een subcontract, dat onderdeel is van het Dalian 4 project. Eerder is gewerkt te Pontbuiten en Latour.

De aannemer is aan de President da Costalaan en de Wicherstraat bezig met rioleringswerkzamheden, waarbij er duikers worden aangelegd. Aan de Nieuwe Charlesburgweg wordt de wegfundering aangebracht. Deze weg verkeerde in een deplorabele staat en wordt aangepakt omdat het een belangrijke ontsluitingsweg is.

Aan de Nieuwe Charlesburgweg worden ook enkele veranderingen aangebracht aan de inrichting van de weg. Het rijpad zal vijf meter breed bllijven, maar er worden aan weerszijden van de weg voetpaden aangelegd. De aannemer Kuldipsingh Infra n.v is belast met de werkzaamheden, terwijl de directievoering in handen ligt van Bureau Cite. Volgens planning worden de werkzaamheden later dit jaar opgeleverd.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X