donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
4.3
(3)

Belfort waarschuwt zijn partijleider en vice-president Ronnie Brunswijk

lees ook ...

Auto in brand gevlogen

Een voertuig is door tot nog toe onbekende reden in de vroege ochtend van woensdag 28 september in de garage van een woning aan de Plaats Vleetstraat in het district Nickerie totaal afgebrand. De p...

Edward Belfort is ABOP-parlementariër en schuift zijn teleurstelling in zijn voorzitter, de vicepresident Ronnie Brunswijk niet onder stoelen of banken. Hij vindt dat de partijleider niet omkijkt naar zijn achterban, en waarschuwt openlijk de vicepresident, voor de mogelijke gevolgen van zijn huidig gedrag. “Je gaat zien hoeveel zetels je gaat halen in 2025 of eerder. I las pasi”, zegt hij in een gesprek met journalisten.

Belfort is familie van Brunswijk. “Ik ben neef van hem”, zegt de ABOPer. Hij maakt hem attent op de hooggeplaatsten in het kabinet van de vicepresident, die  hem schijnbaar dienen, terwijl zij hem in de steek zullen laten, wanneer hij niet terugkomt. De zogenaamde vrienden doen voor hem onder, omdat zij een post willen volgens Belfort.

Belfort vindt dat het volk, ook zijn achterban een moeilijk leven leidt, terwijl Brunswijk het goed heeft en verblind wordt door macht. Hij verplaatst zich in een colonne van zeven voertuigen met lijfwachten, terwijl alles voor de gewone man duur is en het land achteruit gaat. De mensen in het achterland houden het hoofd nauwelijks nog boven water. “Yu lasing helemaal. I lasi pasi kba. Bravo mi e bari yu. Na Santokhi a lobi, okay. Daalijk ga je schreeuwen.” Zo sprak de zeer teleurgestelde Belfort.

Belfort is als lid van de coalitie in De Nationale Assemblee vaker kritisch geweest tegenover de regering. Ook de vorige regering werd op de vingers getikt. “President, ye pina a volk, a volk weri, a volk no mang moro. Pina bai, un doro,” was een  deel van Belfort ’s toespraak op november 2017 in het parlement. De ex- president verliet hierna de vergadering. Deze kritische houding van Belfort wordt door velen geprezen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelfort waarschuwt zijn partijleider en vice-president Ronnie Brunswijk