donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
4
(1)

Belfort geschorst door ABOP; moet in openbaar sorry zeggen

lees ook ...

Pakkitow geeft dame van repliek

Stephano Biervliet (Pakkitow) gaf vandaag  een dame van repliek die vindt dat hij de filmpjes van de etende kinderen die donaties hebben gekregen via de organisatie  'Charity for life', niet op Facebo...

Assembleelid Edward Belfort is vrijdagavond voor zes weken geschorst door zijn partij, de ABOP. Het besluit is genomen door het hoofdbestuur van de geel-zwarte partij tijdens een opo yari bijeenkomst. Belfort, die ook hoofdbestuurslid is van de partij, moet in het openbaar ‘sorry’ zeggen tegen de partij en haar voorzitter voor gedane uitspraken. Van de 19 personen die aanwezig waren zouden achttien voor hebben gestemd, terwijl een zich heeft onthouden. 

Via de deurwaarder zal Belfort op de hoogte worden gesteld van de beslissing van de vergadering, zegt ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas. Belfort heeft vaker gezegd dat hij geen vergaderingen van de ABOP zou bijwonen. Op de agenda van vrijdag stond onder andere ‘bespreking kwestie Belfort’. Als Belfort geen sorry zegt, zal het hoofdbestuur weer vergaderen om vervolgstappen te bespreken.

Belfort levert veel kritiek op zijn partij, vaak ook ongezouten kritiek. Volgens Dundas wil de partij daarom ook van Belfort zelf vernemen wat hem dwarszit. Problemen moeten binnenshuis worden besproken, zegt Dundas. Als dat is gebeurd, kan worden nagegaan hoe hij kan worden tegemoet gekomen.

Ook in interviews levert hij kritiek op zijn partij, vandaar dat verschillende pogingen zijn ondernomen om hem uit te nodigen voor een gesprek. Dit heeft echter niet mogen baten.

De ABOP-topper heeft vaker gezegd, dat hij aan de kant van het volk staat. Eerder heeft hij ook gezegd dat president Chandrikapersad Santokhi het mandaat moet teruggeven aan het volk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelfort geschorst door ABOP; moet in openbaar sorry zeggen