maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Belfort en Asabina delen mening Kanapé over gang van zaken GBB niet

lees ook ...

Brandweerbond heft beraad op na principeakkoord met minister...

De bond bij het Korps Brandweer Suriname en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) hebben elkaar kunnen vinden. Minister Amoksi is blij met de geboekte vooruitgang. Intussen heeft de...

ABOP-parlementariër Edward Belfort keurt de gronduitgiftes op het Sabakuproject  aan volksvertegenwoordigers af. Asabina noemt deze situatie verwerpelijk, omdat zij geen woord hebben gehouden. Kanapé wil niet meer erover praten, omdat voor hem Surinamers een stuk grond hebben gekregen.

Belfort zegt dat hij Vorswijk had gewaarschuwd om niet op het ministerie van grondbeleid en Bosbeheer(GBB), de leiding over te nemen. De perceeluitgiftes op het Sabakuproject zijn voor hem zaken die het vertrouwen van het volk schaden, maar dat zijn commentaar hem in een kwaad daglicht brengen.

Asabina vindt het jammer dat parlementariërs, die aan het begin van hun zittingsperiode een eed of belofte afleggen overgaan tot zulke daden. Hierin handelen zij niet naar hun afgelegde belofte of eed.

Kanapé vind dat men niet moet struikelen over het feit dat de bevoorrechten van de gronden DNA-leden zijn, maar dat Surinamers grond hebben gekregen. Hij kreeg twee percelen en zegt dat er genoeg grond is voor alle Surinamers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelfort en Asabina delen mening Kanapé over gang van zaken GBB niet