Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Beleidsplan Regering Santokhi/Brunswijk

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

President Chandrikapersad Santokhi zal op 29 september 2020 het  beleidsplan van de regering presenteren. De velen vragen die in de samenleving zijn zullen met dit plan beantwoord worden. Dit zei President Santokhi in de Nationale Assemblee. De Nationale Assemblee gaf de regering met  31 stemmen voor en 14 tegen, toestemming om de maatregelen die  via een motie van de coalitie waren ingediend, uit te voeren.

Samen met een aantal ministers heeft de president de huidige economische situatie aan het parlement voorgehouden en welke maatregelen er getroffen zullen worden om het land economisch weer op de rails te krijgen. In de motie is ondermeer opgenomen dat de regering spoedig moet gaan naar een vaste wisselkoers. De kwetsbare groepen moeten steun blijven krijgen en de communicatie met de samenleving moet  opgevoerd worden. Ook is gevraagd om degenen die verantwoordelijk zijn voor de financiele ravage binnen wet en recht te doen vervolgen.

DNA voorzitter Marinus Bee gaf aan, dat het parlement een duidelijk signaal gegeven heeft aan de regering door achter de motie te staan. President Santokhi verzekerde dat er bij het uitvoeren van het pakket aan maatregelen continu overleg zal zijn met het parlement zodat zaken goed uitgevoerd worden. – culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Percy
maandag 21 september 2020 09:39

Dat zijn woorden van iemand die verstand van zaken heeft. 2,5 maand aan de macht en kijk eens wat er al aan verbeteringen is doorgevoerd. Ik ben heel trots op deze nieuwe regering. Andere landen willen ook met ons samen werken nu. En de nieuwe president gaat het ook hebben over de mensen die schuldig zijn aan deze ravage binnen de mogelijkheden van de wet te gaan vervolgen. Zo doe je dat en zo zal het gebeuren. Het zal druk worden in de gevangenis en er zal zeker geld terug gehaald worden ook. We hebben al gezien dat de rechters… Lees verder »

A/H
maandag 21 september 2020 11:37

In Iran zouden de mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan deze financiële ravage, binnen wet en recht, de doodstraf krijgen. Laten ze maar blij zijn dat wij dat hebben afgeschaft.

Simons
maandag 21 september 2020 14:40

De doodstraf bestaat nog in Suriname. Alleen word het mooi nooit uit gesprokenAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen