Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Beleid regering korte termijn

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

In een persconferentie die vandaag in Suriname gehouden werd door de regering zei President Chandrikapersad Santokhi dat de overheid voor wat financiële ademruimte moet zorgen en dat daarvoor verschillende opties zijn.

De opties die wat zullen opleveren zijn de volgende: In de eerste plaats is de regering in gesprek is met het IMF en de Wereldbank. De regering is daarnaast van plan grondconversie in te zetten om daar wat geld aan te verdienen. Ook de subsidies zullen afgeschaft worden om wat financiële ruimte te verkrijgen. Verder is er ook een werkgroep in het leven geroepen om de corruptie schandalen uit te zoeken en aan te pakken. En dan is er nog de solidariteitsheffing die geheven zal worden. De minister van Financien, Armand Achaibersingh gaf aan dat de wet al klaar ligt. Maar de belastingschijven worden nog bekeken om daar eventueel nog wat verschuivingen in aan te brengen. Dit om de lagere verdieners binnen de grote verdieners groep tegemoet te komen. – culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wiki
maandag 3 augustus 2020 23:15

De vorige regering heeft het land kapot gemaakt hopelijk komen ze nooit meer aan de macht nooit meer

Vijay
dinsdag 4 augustus 2020 17:06

Het is beter dat het zo wordt aangepakt. De vorige regering heeft overnight gedevalueerd zonder enig voorbereiding te treffen voor de kwetsbare groepen en het mooiste, zonder de salaris aanpassing. En dat hebben we te danken aan hooghart. De salarissen zijn nooit in lijn gebracht met de toen gedevalueerde koers. Mensen die misschien uitgerekend een 1000 usd verdienden, zijn overnight met 700 usd achteruit gegaan. Hun salaris is door de devaluatie 300 usd waard. Door deze korte termijn maatregelen krijgen we tenminste stabilisatie in de economie en vanuit de stabilisatie kan de groei beginnen zodat de koers dat kan gaan… Lees verder »



Advertentie

Suriname

STVS heeft vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting afgedragen

Geplaatst

op

Stvs

Dat er vanaf 2016 geen AOV en loonbelasting aan de staat zijn afgedragen door de leiding van de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) is geen blij nieuws voor het station, dat gisteren zijn 55-jarig bestaan herdacht. In zijn toespraak heeft directeur Raoul Abisoina onder andere gezegd, dat hij van de belastingen een brief hierover heeft ontvangen.

Deze kwestie is een van de aandachtspunten die Abisoina heeft vervat in een document dat is overhandigd aan president Chan Santokhi en vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.  De STVS-directeur heeft aan de regering een nieuw gebouw gevraagd. Deze belofte zou tien jaar terug zijn gedaan. Echter is daar niets van terechtgekomen. Vp Brunswijk gelooft erin dat het gebouw komt. Zowel de regeringsleider als vp Brunswijk waren vol lof over de staatszender. Het staatshoofd memoreerde de vele programma’s die vroeger werden vertoond.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. De staatszender kan volgens president Santokhi grote hoogtes bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media.

Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Frits Pengel, grondlegger van de STVS, tevens de eerste directeur, heeft samen met Glenn Truideman en Shirley Lackin een award ontvangen voor hun bijdrage.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Personeel Greenheart roept hulp vp in

Geplaatst

op

Vicepresident Ronnie Brunswijk

Het personeel van de multinational Greenheart heeft vandaag middels het indienen van een petitie hulp ingeroepen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk. Een groep van 22 werknemers werd ontslagen in mei dit jaar, maar de rechter draaide dit terug. Het ontslag werd als onrechtmatig bestempeld.

De werkgever moest de arbeiders uitbetalen, maar daar is niets van terechtgekomen. Dit is zeer onbegrijpelijk voor vakbondsleider Ricardo Karwofodi. Aan de vp heeft C-47-voorzitter Robby Berenstein, gezegd dat het bedrijf alle wettelijke bepalingen aan hun laars lapt. Het kan volgens hem niet zo zijn, dat een multinational naar Suriname komt en de regels vertrapt.

Lloyd Read van de Organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen Para en Wanica (Osip) komt vooral op voor het mensenrechtenaspect in deze kwestie. Het gaat voornamelijk om inheemse werknemers die op deze manier worden behandeld.

“Wanneer deze multinationals naar Suriname komen, bedelen zij voor een plek. Maar als ze er eenmaal zijn, vertrappen ze mensenrechten. Het is ons woongebied waarin zij opereren. Er worden buitenlanders in dienst genomen, terwijl de lokale gemeenschap geen plaats meer krijgt. En daarom worden de werknemers ondersteund,” zegt Read.

Bij de ontvangst van de petitie heeft vp Brunswijk benadrukt dat ieder rechterlijk vonnis gerespecteerd moet worden. Hij beloofde de werknemers en de vakbond dat hij zich zal buigen over dit vraagstuk. “Het kan niet zo zijn dat zoveel mensen brodeloos gemaakt worden. Wij zullen hier werk van maken en ervoor zorgen dat het vonnis wordt uitgevoerd.”

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen