dinsdag 23 april 2024
30 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Beleefdheidsbezoek minister Ramdin aan premier Mottley van Barbados

lees ook ...

Feestelijke opening van nieuw logeergebouw in Poeketie, Sipa...

Het dorp Poeketie in Sipaliwini verwelkomt met vreugde het nieuwe logeergebouw dat recent in gebruik is genomen. Onder grote publieke belangstelling werd op het naambord onthuld door waarnemend presid...

Afgelopen maandag heeft Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS)  een beleefdheidsbezoek gebracht aan de premier van Barbados, Mia Amor Mottley.  Suriname en Barbados willen de samenwerking vernieuwen en verdiepen. Dit bezoek moet daaraan bijdragen. Ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven hebben vruchtbare gesprekken gevoerd.

De gesprekken die eerder op regeringsniveau zijn gevoerd zijn bij dit bezoek ter sprake gekomen, en de resultaten bekeken.  Er is gebruik gemaakt van de gelegenheid om vertegenwoordigers van verschillende regionale organisaties in Barbados te contacten. De Caribbean Development Bank, het Caribbean Development Fund en de Caribbean Export Development Agency maken hiervan deel uit.

Beide landen vinden het belangrijk, dat wederzijdse private sectoren ook met elkaar gaan samenwerken. Vertegenwoordigers van het Surinaams bedrijfsleven zijn daarom ook meegereisd naar het eiland.

De vertegenwoordigers van het bedrijfsleven hebben vruchtbare gesprekken mogen voeren met hun counterparts. Ook tijdens een Business Forum zaten overheidsvertegenwoordigers en de private sector van beide landen aan tafel om van gedachten te wisselen.

Premier Mottley is ingenomen met het voorstel van Suriname om de bilaterale samenwerking naar het hoogste niveau te tillen. Samen met president Santokhi zal zij  tijdens de aanstaande Caricom staatshoofden vergadering de eerste aanzet hiertoe geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeleefdheidsbezoek minister Ramdin aan premier Mottley van Barbados