maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Belediging president Santokhi levert waarschuwing en boete op

lees ook ...

Regering digitaliseert loonstrookjes: 35.000 landsdienaren g...

In het kader van het digitaliseren van het overheidssysteem is de regering begonnen met het automatiseren van de loonstrookjes. Tot nu toe hebben ongeveer 35.000 landsdienaren zich geregistreerd. Dire...

Twee mannen, de 32-jarige Antoni F. en de 59-jarige Patrick K., zijn respectievelijk op dinsdag 3 en woensdag 4 januari door de Recherche van Regio Paramaribo aangehouden voor belediging van president Chandrikapersad Santokhi. Van dit strafbare feit werd op 15 december 2022 door de president aangifte gedaan op het politiebureau Geyersvlijt.

Volgens het voorlopige onderzoek heeft Antoni een Tiktok-opname gemaakt nabij het Onafhankelijkheidsplein waar men bezig was kerstversiering te plaatsen onder een kerstboom. Bij die gelegenheid heeft Antoni de president en de first lady met ontoelaatbare taal uitgescholden. De Tiktok-video werd vervolgens op social media geplaatst en ging viraal. De verdachte heeft vóór zijn aanhouding een video op social media geplaatst, waarbij hij zijn verontschuldiging aanbood aan de president.

Patrick gaf op dinsdag 27 december 2022 live in een interview in de binnenstad met een journalist van een televisiestation aan, dat door de huidige situatie in het land iemand de president moet doodschieten. Ook zei hij in het interview dat iemand tegenover de woning van de president moet gaan staan met een bazoka geweer en een schot op zijn woning moet afvuren. Ondanks de journalist hem zei om zijn woorden terug te nemen, weigerde hij dit te doen.

Beide heren werden voorgeleid bij de hulpofficier van justitie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Antoni na een ernstige waarschuwing heengezonden. Patrick heeft zich publiekelijk verontschuldigd bij de president en kreeg een fikse boete opgelegd, voordat hij werd heengezonden. Hoewel de hoogte van deze boete niet is aangegeven moet hij vóór 27 februari 2023 betalen en zal bij niet naleven hiervan op 27 februari 2023 voor de rechter moeten verschijnen.

Aan de samenleving wordt het beroep gedaan zulks gedrag achterwege te laten, daar het strafbaar is gesteld volgens artikel 152 van het Surinaams Wetboek van Strafrecht (belediging staatshoofd/waarnemend staatshoofd) en er een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of een geldboete van de vierde categorie hiervoor staat.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelediging president Santokhi levert waarschuwing en boete op