maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Belastingwetten komen dit jaar nog aan de orde in DNA

lees ook ...

Werknemers Hakrinbank sluiten loonovereenkomst 2024

Tijdens een Algemene Leden Vergadering van de Hakrinbank Werknemers Organisatie (HWO) is er een principeovereenkomst, bereikt door het bestuur op 3 april jongstleden, goedgekeurd door de leden. De loo...

DNA-leden hebben de afgelopen week hun zorgen kenbaar gemaakt voor het feit dat de belastingwetten nog niet op de agenda stonden, terwijl de regering wel garandeert dat bepaalde belastingwetten aangepast zullen worden in dit jaar. Op 1 januari gaat de belasting over de toegevoegde waarde in. Assemblee-leden zijn gevraagd om dinsdag en donderdag te reserveren zodat zaken kunnen worden afgerond.

“We weten niet hoelang we gaan vergaderen, omdat we de targets moeten halen”, zei Bee.

Bee stelde voor om de Toerismewet na december te behandelen, omdat er na de goedkeuring van de Wet productie kredietfonds slechts een kwartier overbleef om de tweede ronde voor het parlement bij de Toerismewet en Wet instelling Surinaamse toerisme autoriteit (STA) af te ronden. Dit was onvoldoende, dus er werd voorgesteld om de ronde naar donderdag te verschuiven.

Dew Sharman, vicevoorzitter van DNA, had een ander voorstel. Zijn voorstel was om de tweede ronde af te maken zoals was afgesproken, omdat donderdag eigenlijk gereserveerd was voor commissievergaderingen.

Komende week is bestemd voor de belastingwetten. Het voorstel om komende week de Toerismewet te behandelen kon daarom niet gehonoreerd worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelastingwetten komen dit jaar nog aan de orde in DNA