donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
1
(1)

Belastingwetten aangenomen in DNA

lees ook ...

Voorlopig ‘linnen’ of ‘blauw’ rijbew...

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname maakt namens de afdeling Rijbewijzen het volgende bekend: de groep rijbewijshouders die  naar het buitenland moeten en een aanvraag hebben i...

De Assemblee heeft gisteren 15 januari de ontwerp-wet houdende, ‘Nadere Wijziging van de Wet Loonbelasting, Inkomstenbelasting 1922 en Wet Omzetbelasting 1997’, aangenomen.  De wetten Loonbelasting en Inkomstenbelasting zijn met 31 stemmen vóór en 10 tegen aangenomen terwijl de wet Omzetbelasting werd aangenomen met 29 stemmen voor en 10 tegen.

President Chandrikapersad Santokhi had vóór de stemming het parlement gevraagd de regering in staat te stellen deze fiscale maatregelen te treffen om zodoende de inkomsten van de staat te verhogen en zette in zijn speech ook de eerder getroffen maatregelen en de huidige stand van zaken uiteen. President Santokhi vond dat de regering de ruimte moet krijgen om de staatshuishouding te herstructureren omdat Suriname in een enorme crisis zit en dat er een plan, een traject en een termijn is om daaruit te komen. Hij vroeg namens de regering het parlement om kamerbrede ondersteuning om mee te helpen aan de besluitvorming om het land uit de crisis te halen.

De President legde uit dat de maatregelen van tijdelijke aard zijn en geplaatst moeten worden in het strategisch kader van de drie trajecten die de regering uitvoert voor het aanpakken van de financieel economische crisis alsook voor het uitoefenen van een degelijk en solide financieel economisch beleid. Om de overheidsuitgaven te helpen dragen en om aan schuldverplichtingen te voldoen zullen de inkomsten van de overheid verhoogd moeten worden.  Het Staatshoofd gaf aan dat verhogen van de inkomsten geschiedt vanuit het principe dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen en dat deze inkomsten vooral uit de hout- en goudsector gehaald zullen worden.

Het staatshoofd zegt zich ook te willen houden aan good governance door de schulden geleidelijk af te lossen op basis van herschikking. Verder zei President Santokhi er vertrouwen in te hebben dat over een jaar niemand meer US dollar of euro nodig zal hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelastingwetten aangenomen in DNA