zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
5
(1)

Belastingdirecteur: “Consument moet letten op btw-certificaat”

lees ook ...

Auto die de Saramaccarivier inreed met lichaam erin aangetro...

De auto van Sharon I., die gistermorgen in de Saramaccarivier reed, is boven water gehaald. In het voertuig werd haar lichaam gevonden. Het motief voor haar beslissing om een einde aan haar leven ...

Zodra de belasting over de toegevoegde waarde (btw) in rekening wordt gebracht moeten consumenten erop letten dat het bedrijf of de winkelier die dit doet in het bezit is van een btw-certificaat, zegt Belastingdirecteur Ismael Kalaykhan. Hij benadrukt dat eenieder die zich voor de btw-registratie aanmeldt bij de Belastingdienst, een certificaat ontvangt.

“De consument moet goed nagaan of iemand die btw in rekening brengt, dat mag doen. Het mag alleen wanneer ze geregistreerd staan en hun certificaat duidelijk zichtbaar is.”

De btw-wet is op 1 januari in werking getreden. Kalaykhan zegt dat de Belastingdienst geconfronteerd is met veel aanmeldingen van bedrijven c.q. ondernemers, maar dat er terdege rekening is gehouden met het zogenaamde “last moment.”

“We zijn alles nu aan het verwerken, maar zijn daarbij ook afhankelijk van de techniek zoals internet, omdat veel mensen appen”, zegt hij verder. Echter gaat het volgens de functionaris de goede kant op. De dienst heeft veel vragen vanuit de samenleving ontvangen en zet zich van haar kant in om de communicatie naar ondernemer en consument op te schroeven.

In het proces naar de invoering van de btw toe zijn er onder meer informatiefilmpjes geproduceerd en uitgezonden; ondernemersavonden georganiseerd; sessies met doelgroepen afgewerkt en uitleg gegeven aan specifieke organisaties. “Ik kan me voorstellen dat het niet in een keer goed begrepen wordt, maar vooral voor de man van de straat moet het duidelijk zijn,” aldus directeur Kalaykhan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelastingdirecteur: “Consument moet letten op btw-certificaat”