dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Belastingdienst Suriname biedt kosteloze hulp aan bij invullen belastingformulieren

lees ook ...

Besluit over verkiezingsbudget van SRD 800 miljoen nog niet ...

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning heeft aangegeven dat er nog geen definitief besluit is genomen over de begroting van SRD 800 miljoen die zijn collega van Binnenlandse Zaken...

Vanaf 3 april 2023 biedt de Belastingdienst Suriname haar jaarlijks terugkerende gratis dienstverlening aan, genaamd Self-Assessment System-Hulp Bij Aangifte (SAS-HUBA). Het doel van deze dienst is om mensen aan te moedigen hun fiscale verplichtingen na te komen. Tot en met 28 april kunnen belastingplichtigen bij de Belastingkantoren in Paramaribo en andere districten terecht voor hulp bij het invullen van hun aangifteformulier.

Coördinator Marlon Seymonson legt uit dat de dienstverlening beperkt is tot specifieke doelgroepen, waaronder personen die restitutie moeten ontvangen, kleine zelfstandigen en mensen in loondienst. Ook remigranten en mensen met een buitenlandse uitkering zoals AOW kunnen gebruikmaken van de dienst.

Personen die inkomsten hebben uit de verhuur van onroerend goed of die niet kunnen lezen en schrijven worden ook geholpen bij het invullen van hun inkomsten- en vermogensbelasting aangiftebiljetten. Seymonson benadrukt dat het belangrijk is om gebruik te maken van de dienstverlening om onaangename verrassingen zoals aanslagen en beslagleggingen te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelastingdienst Suriname biedt kosteloze hulp aan bij invullen belastingformulieren