maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Belastingdienst houdt interne meeting over online registratie inkomstenbelasting

lees ook ...

Verkiezingen 2025: voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen voor de verkiezingen van 25 mei 2025 zijn in volle gang en de spanning begint toe te nemen. Politieke partijen die de afgelopen tijd nauwelijks van zich lieten horen, komen nu in de...

In het kader van de digitalisering van de bedrijfsprocessen, als onderdeel van het hervormingstraject bij de Belastingdienst Suriname, is een aanvang gemaakt om het indienen van aangiften voor de inkomstenbelasting online mogelijk te maken. Na de introductie van de online aangifte voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde (btw) vanaf januari 2023 en de Loonbelasting (LB) en premie AOV in januari 2024, zullen ook de aangiften voor de Inkomstenbelasting (IB) ingaande januari 2025 via het online aangifte portaal van de Belastingdienst moeten geschieden.

Als onderdeel hiervan is het ‘Project Online Registratie Inkomstenbelasting’ gestart op donderdag 30 mei 2024 met een interne kick-off bijeenkomst voor het personeel van de Inspectie der Directe Belastingen, de Inspectie Omzetbelasting en het Ontvangkantoor der Directe Belastingen. Tijdens deze samenkomst heeft de directie van de Belastingdienst informatie gegeven over het belang van het project, de planning en de wijze waarop leidinggevenden en medewerkers van de Dienst kunnen bijdragen aan het succes van dit project.

Om het online indienen van aangiften voor de inkomstenbelasting mogelijk te maken, moeten alle zelfstandige belastingplichtigen (zowel natuurlijke personen als rechtspersonen) eerst geregistreerd worden voordat ze hun aangiften in het online portaal kunnen indienen. Het ‘Project Online Registratie Inkomstenbelasting’ is opgezet om deze groep op tijd, vóór 1 januari 2025, online geregistreerd te krijgen.

Binnenkort zal de Belastingdienst starten met een uitgebreide voorlichtingscampagne om het publiek meer informatie te geven over de online registratie voor de Inkomstenbelasting.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelastingdienst houdt interne meeting over online registratie inkomstenbelasting