donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
3.7
(3)

Belangrijke OLie en Gas ontdekking Krabdagu

lees ook ...

Werkgroepen informeren OKB over verloop verkiezingen

Op zaterdag 18 maart 2023 heeft het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de tweede trainingssessie gehouden, waarbij leden en plaatsvervangende leden werden bijgepraat over de taken en werkzaamheden van ver...

Er is in het gebied ‘Krabdagu’ in blok 51 een belangrijke nieuwe olie- en bijbehorend gasontdekking gedaan. Met de ‘Final Investment Decision’ die aankomende is, is de regering zeer positief gestemd omtrent de meest recente olievondst. De vondst zal zeker een positieve impact hebben op de investeringsbeslissing die in de tweede helft van het jaar 2022 op agenda staat.

De Final Investment Decision zal de verdere inrichting en ontwikkeling van onze olie- en gassector helpen bepalen. Het toekomstbeeld in deze sector is bijzonder hoopgevend. Na deze put, gaat TotalEnergies namelijk verder met boren. Ook Apache in maart dit jaar starten met een exploratieput in block 53 en Shell in het 2e kwartaal van dit jaar met boringen in blok 42.

De regering blijft de koers vasthouden om de opbrengsten van de fossiele brandstof in te zetten ter ontplooiing van hernieuwbare groene sectoren, zodat de ontwikkeling van onze  natie verantwoord en gestadig kan vorderen. Suriname moet haar rol als potentiele grote olieproducent vervullen zonder corruptie en met daadkracht.

Een waarschuwing is hierbij op zijn plaats. Alle corruptie en diefstal moet nu nagelaten en uitgebannen worden. Want door de corruptie en diefstal is de leiding van het land vanuit de NDP overgegaan in handen van VHP, ABOP en anderen, nu er grote dingen gaan gebeuren. De huidige regering zou moeten kijken naar wat de NDP is overkomen zodat hun niet hetzelfde overkomt!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelangrijke OLie en Gas ontdekking Krabdagu