maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.3 C
Amsterdam
0
(0)

Belangrijke mededeling van de SWM over waterleidinginstallaties

lees ook ...

Volksgezondheid en bonden moeten in dialoog na rechterlijke ...

Het ministerie van Volksgezondheid zal vanmiddag de bonden van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) ontvangen. Deze afspraak is gemaakt na een uitspraak van de rechter op woensdag, waar...

De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft een belangrijke mededeling gedaan met betrekking tot waterleidinginstallaties. Bij alle nieuwe aansluitingen en verbouwingen van bestaande panden is het verplicht om een keuring te laten uitvoeren. Deze keuringen zijn essentieel om te verzekeren dat de installaties voldoen aan de veiligheids- en kwaliteitsnormen voor gebruik.

Volgens de SWM moet elke nieuwe aansluiting officieel gekeurd worden voordat deze in gebruik wordt genomen. Dit is om te garanderen dat de installatie voldoet aan de gestelde normen en veilig te gebruiken is. Ook bij wijzigingen aan de waterleiding tijdens verbouwingswerkzaamheden is een herkeuring vereist. Deze procedures zijn ingesteld om de kwaliteit en veiligheid van het waterleidingnet te waarborgen.

Er zijn gevallen bekend waarbij huiseigenaren onnodige kosten hebben gemaakt door het inschakelen van niet-erkende installateurs. Dit leidt vaak tot installatiefouten die kostbaar zijn om te corrigeren en mogelijk niet aan de gestelde normen voldoen. Om deze problemen te voorkomen, adviseert de SWM-consumenten zich goed te informeren en uitsluitend gebruik te maken van erkende installateurs.

Een lijst van erkende installateurs is beschikbaar op de website van de SWM, waardoor huiseigenaren verzekerd zijn van correcte en veilige installaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelangrijke mededeling van de SWM over waterleidinginstallaties