woensdag 19 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Belangrijke hervormingen in belastingrecht aangekondigd door Minister Amoksi

lees ook ...

Arise News sprak met president Santokhi over samenwerking Af...

Op 15 juni jongstleden sprak Arise News met president Chan Santokhi over de samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied op de Bahama’s. Santhokhi draagt de overtuiging dat deze samenwerking gro...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft tijdens de recente persconferentie na de regeringsraadsvergadering (RRV) diverse belangrijke besluiten en initiatieven aangekondigd. Een van de meest opvallende aankondigingen was de goedkeuring van de conceptwet Rechtspraak Belastingen.

Deze wet is nu goedgekeurd door de regeringsraad en zal worden doorgestuurd naar de Staatsraad, waarna het uiteindelijk in De Nationale Assemblee (DNA) voor openbare behandeling komt. “De goedkeuring van deze wet betekent dat belastingwetgeving wordt opgenomen in het systeem van het Hof van Justitie. Dit houdt in dat zaken in eerste aanleg bij de kantonrechter kunnen worden aangebracht en in hoger beroep bij het Hof van Justitie,” aldus minister Amoksi op woensdag 29 mei.

Deze hervorming is een belangrijke stap in de modernisering van het belastingrecht en versterkt de rechtspositie van belastingplichtigen door een duidelijk juridisch kader te bieden voor belastinggeschillen. Tijdens de persconferentie benadrukte Minister Amoksi het belang van deze wet voor de rechtszekerheid en transparantie in belastingzaken.

Hij noemde het een cruciale ontwikkeling voor de verdere professionalisering en efficiëntie van de belastingrechtspraak in Suriname. Met deze stap wil de regering ervoor zorgen dat belastinggeschillen sneller en effectiever kunnen worden afgehandeld, wat zowel de overheid als de burgers ten goede zal komen.

De minister ging verder in op andere actuele zaken binnen zijn ministerie en gaf aan dat er nog meer wetgevende initiatieven in de pijplijn zitten die gericht zijn op het verbeteren van de juridische infrastructuur van het land. Hij verzekerde het publiek dat het ministerie blijft werken aan hervormingen die de rechtsstaat zullen versterken en bijdragen aan een rechtvaardiger en transparanter juridisch systeem.

De conceptwet Rechtspraak Belastingen markeert een belangrijke vooruitgang in de juridische hervormingen die de regering nastreeft, en minister Amoksi toonde zich optimistisch over de toekomstige ontwikkelingen en de impact ervan op het rechtssysteem van Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelangrijke hervormingen in belastingrecht aangekondigd door Minister Amoksi