dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Belanghebbenden en DNA-leden willen duidelijkheid woningbouwproject

lees ook ...

Spanningen tussen Brunswijk en Santokhi -Brandstof duurder-9...

- Spanningen tussen regeringspartners VHP en ABOP steeds openlijker - Brandstof vandaag weer duurder. een liter loodvrij kost nu bijna 27 SRD - 95% van de georganiseerde leerkrachten bleven gisteren...

Personen die in aanmerking zijn gekomen voor een woning van het Dalian-woningbouwproject in Paramaribo-Noord, via het Fonds woningbouw lagere inkomensgroepen, hebben bij De Nationale Assemblée aangeklopt om te bemiddelen. Het administratieve proces en de toewijzing van woningen door de bank zijn al enige tijd, zonder opgaaf van reden, gestaakt.

Er is verschillende keren geprobeerd om bij de frontdesk de status van dit project na te gaan, echter zonder een duidelijk beeld te krijgen. Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft beloofd dat dit probleem wordt aangepakt.

Ook assembleeleden van de VHP Kishan Ramsukul, Cedric van Samson en Chanrui Wang hebben een brief geschreven naar president Chan Santokhi en DNA-voorzitter Bee over zaken die zich voordoen op het sociaal woningbouwproject aan de Emilie Alvaresstraat. Deze leden vragen opheldering over zaken die zich daar afspelen, de stand van zaken en hoe het verder moet met het project.

Nadat het probleem onder hun aandacht is gebracht, hebben de assembleeleden een veldbezoek gebracht om zich persoonlijk te oriënteren op het project. Hierbij zijn er zaken naar voren gekomen die vragen om meer informatie, doch ook om concrete oplossingen.

Het blijkt dat er pogingen genomen worden om de woningen te kraken en/of om in te breken. Hierbij zijn er vernielingen aan de woningen aangebracht, met name woningen die blijkbaar nog niet toegewezen zijn. “Wij vragen u beleefd doch dringend om een permanente bewaking te plaatsen om verdere schade tegen te gaan.”

“Graag willen we nader geïnformeerd worden aan wie de woningen zijn toegewezen en aan welke voorwaarden deze personen moeten voldoen. Uit onze waarnemingen is gebleken dat de woningen niet alleen zijn toegewezen aan personen van lagere inkomensgroepen, ook niet alleen aan personen van de middenklasse, maar ook aan rijke personen die naar onze mening nooit in aanmerking mochten komen voor een volkswoning,” staat in de brief.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelanghebbenden en DNA-leden willen duidelijkheid woningbouwproject