maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Belanghebbenden Backtrack-route willen uit de illegaliteit

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

Kort geleden hebben actoren van de backtrack-route een verzoek gericht aan  president Chandrikapersad Santokhi om de zaak te legaliseren. Tijdens zijn recente werkbezoek aan het district zijn er gesprekken gevoerd met de autoriteiten, om deze activiteit uit de illegaliteit te halen. Het projectvoorstel uit 2007/2008 ‘Regulering backtrack-route’ zal een update krijgen.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft betrokken diensten ontvangen en opdracht gegeven heel gauw  een plan van aanpak op te stellen om te komen tot ordening en regulering van deze oude route. De ministeries van Defensie, Justitie en Politie, Volksgezondheid, Financiën en Planning zijn belast met de evaluatie en verdere aanpak.

Op de backtrack-route is er personen- en goederenverkeer tussen Suriname en Guyana, zonder enige regel. Dit schaadt beide landen.

De eerste werkbespreking met de stakeholders vond donderdag 28 april plaats, onder leiding van Ambassadeur Shirley Ronodikromo (Juridische Aangelegenheden, BIBIS). De stand van zaken en aanpak van de uitvoering werd besproken. Aanleg van havenfaciliteiten voor immigratie en  douane blijken noodzakelijk.

Het dossier uit 2007/2008 ‘Regulering backtrack-route’, opgesteld onder leiding van de toenmalige Minister van Justitie en Politie, de huidige President, zal aangepast worden. Een speciaal hiertoe aangestelde, waarin ook belangstellenden zitting hebben zal de uitvoering ter hand  nemen.

‘Er zijn verschillende diensten bij betrokken zoals de douane, immigratie, maar ook politie, defensie, volksgezondheid en er moeten noodzakelijke faciliteiten worden gecreëerd om te garanderen dat de uitvoering correct en probleemloos verloopt. Daarnaast moet er ook overleg met Guyana worden gepleegd hieromtrent. Ik zal dit de komende week doen met mijn collega Hugh Todd, Minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking.’ Dit zegt minister Ramdin. Verder doet hij een beroep op de actoren om mee te werken, zodat de wanorde op de route een halt wordt toegeroepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelanghebbenden Backtrack-route willen uit de illegaliteit