maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Belangenvereniging gepensioneerden politie geproclameerd op Kraka

lees ook ...

Brandweerbond heft beraad op na principeakkoord met minister...

De bond bij het Korps Brandweer Suriname en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) hebben elkaar kunnen vinden. Minister Amoksi is blij met de geboekte vooruitgang. Intussen heeft de...

De belangenvereniging Very Important Persons (VIP’s) in oprichting, van de gepensioneerden van het Korps Politie Suriname (KPS) is zaterdag officieel geproclameerd op het recreatieoord Kraka. Door de versoepelde Covid-maatregelen was het na lange tijd weer mogelijk een recreatiedag te organiseren voor de gepensioneerden van het KPS.

Er is voor gekozen deze groep VIP te noemen aangezien de benaming ‘gepensioneerden’ niet meer op hen van toepassing wordt geacht. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de organisatie VIP-KPS te lanceren. Deze heeft onder andere tot doel het sociale en recreatieve bewustzijn bij de VIPs te doen toenemen. Daarnaast richt de VIP-KPS zich op de rechtspositie van het gepensioneerde politielid, aangezien een gewezen agent geen lid meer is van de politiebond.

“VIPs moeten daadwerkelijk een VIP-behandeling krijgen”, zei ex-hoofdinspecteur Leroy Cadogan, die voorzitter is van VIP-KPS. Cadogan werd door een commissaris van politie betrokken in het initiatief om de gepensioneerde leden van het KPS een VIP-identiteit te geven met juridische ondersteuning. De gepensioneerden worden dan lid van de VIP-KPS.

Leden ontvangen een VIP-kaart waarmee ze voorkeur krijgen bij verschillende administratieve diensten, beginnende bij de politiebureaus. “Het past niet dat iemand die 40 jaren gediend heeft in het korps, in de rij moet staan voor het verlengen van een rijbewijs”, aldus Cadogan. Carlo Hunsel mocht als gewezen hoofdcommissaris, in rang de hoogste ex-politieman, als eerst een VIP-kaart in ontvangst nemen.

Inspecteur Milton Kensmil die als hoofdcoördinator van de recreatiedag optrad, spreekt van een geslaagde activiteit. Hij legde er de nadruk op dat de VIPs deels zelf erop moeten toezien dat het een steeds terugkerend evenement wordt. Daarom zullen zij het contact met elkaar moeten onderhouden.

Verder zouden beleidsmakers en overige diensten ook zulke activiteiten moeten organiseren voor gepensioneerden. Om de leden ook uit te dagen van de hedendaagse technologie gebruik te maken, heeft de organisatie alvast een Whatsapp-groep aangemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelangenvereniging gepensioneerden politie geproclameerd op Kraka