donderdag 1 juni 2023
26.1 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Belangenorganisaties markten praten met de President

lees ook ...

Lijk vermoedelijk vermoorde bejaarde in haar woning aangetro...

De politie van het bureau Groningen heeft op zondagochtend 28 mei 2023, het lijk van de 77-jarige K.B., in verre staat van ontbinding in de keuken van haar woning aan de Smithfieldweg in het district ...

President Chandrikapersad Santokhi ontving op woensdag 28 april 2021 de belangenorganisaties van de Centrale Markt Paramaribo, Markt Zuid en de Vreedzaam Markt op het Kabinet van de President waar er werd gesproken over de problemen waarmee de marktventers zitten. De vertegenwoordigers van de Belangenorganisaties vroegen de President om bijstand en oplossingen voor de problemen die zijn ontstaan door de Corona pandemie.

De voorzitter van de Belangenorganisatie Centrale Markt Paramaribo, Lieuw Choy, benadrukt dat de drie markten in totaal meer dan 2300 zelfstandige ondernemers van een inkomen voorzien. Verder geeft Choy aan dat de sluiting van de markten in verband met de COVID-19-maatregelen zorgt voor enorme financiële verliezen bij de marktverkopers. De President  gaf aan dat er openbare plekken geïdentificeerd zullen worden in de verschillende woonwijken waar marktventers hun koopwaar aan de man kunnen brengen.

De president benadrukte dat de belangen van de marktventers behartigd zullen worden. De organisaties hebben de opdracht gekregen van de regeringsleider een gedetailleerde inventarisatie op papier te zetten met alle noden. De marktverkopers kunnen voor assistentie in het aanvragen van COVID-steun, terecht bij de Helpdesk van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AW&J). De President gaf aan, de gelegenheid die de covid pandemie bied, aan te zullen grijpen om de markten te reorganiseren en te moderniseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelangenorganisaties markten praten met de President