zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Belang van onderwijs en ouderparticipatie onderstreept in Philipus Shikwabana

lees ook ...

Oudere man dood aangetroffen in woning: politie onderzoekt v...

A.R. Alimohamed (78) is dood aangetroffen in zijn woning aan de Twee Kinderenweg. Het lichaam werd gekneveld aangetroffen en verkeerde in een vergevorderde staat van ontbinding, terwijl zijn handen en...

Onlangs organiseerde het Inheemse dorp Philipus Shikwabana in Para een inspirerende motivatiesessie voor de jongeren, in het kader van het project ‘Improving education conditions for the youth and capacity development for the community of Philipus Shikwabana’. Dit project wordt ondersteund door het Indigenous Navigator Initiative, een internationaal programma voor en door Inheemse volkeren dat sinds 2014 in Suriname wordt uitgevoerd door VIDS.

Het hoofddoel van de motivatiesessie was om jongeren aan te moedigen om te groeien en te verbeteren, en hen te motiveren om te werken aan hun levensdoelen, waarbij het afronden van hun schoolopleiding een cruciale rol speelt. Dorpshoofd Gladys Kabelefodi van Philipus Shikwabana benadrukte tijdens de sessie het belang van de participatie van ouders en kinderen voor het succes van dit project.

Na een kennismakingsronde, waarbij de jongeren vertelden over hun opleiding, talenten/hobby’s en droombaan, werden er ijsbreker-spelletjes gedaan om de jongeren op hun gemak te stellen.

De eerste gastspreker, Joey Biswane, een succesvolle inheemse jongere, uitte zijn bezorgdheid over de huidige positie van inheemse jongeren binnen de samenleving. Hij besprak onderwerpen als bevordering van educatie en carrièremogelijkheden, discipline, gedragsverandering, de weg naar succes en hoe om te gaan met peer pressure.

De tweede gastspreker, Lucius Romalho, voormalig directeur van het Christoforus Internaat en gepensioneerd onderwijzer, moedigde de jongeren aan om te blijven presteren onder moeilijke omstandigheden. Hij benadrukte het belang van zelfdiscipline voor het succesvol afronden van doelen in het leven en het bieden van een betere kwaliteit van leven aan toekomstige gezinnen.

De motivatiesessie was een inspirerende gelegenheid voor de jongeren van Philipus Shikwabana om te leren en gemotiveerd te worden om hun potentieel te benutten en hun ambities na te streven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelang van onderwijs en ouderparticipatie onderstreept in Philipus Shikwabana