donderdag 18 april 2024
24.8 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Belang diplomatieke relatie met China benadrukt tijdens evenement

lees ook ...

Brand verwoest kindertehuis Zout der Aarde

Een tragische brand heeft maandagmiddag het Kindertehuis Zout der Aarde, inclusief de peuter/kleuterschool Richel Jozef School, volledig verwoest. Hierdoor zijn 40 kinderen...

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, benadrukte dat de goede diplomatieke relatie tussen China en Suriname veel meer inhoudt dan alleen de gebieden waarop beide landen samenwerken. Hij maakte deze opmerking tijdens de “Night of Chinese Costume”, een evenement dat voor het eerst in Suriname werd gehouden en onderdeel is van het jaarlijkse Chinese Silk Festival.

Minister Ramdin ziet het evenement als een weerspiegeling van de goede samenwerking tussen beide landen en pleit voor meer culturele uitwisseling. China wordt beschouwd als een strategische partner voor Suriname, dat als Zuid-Amerikaans land de culturele diversiteit van Azië aan de wereld laat zien.

De Chinese ambassadeur, Han Jing, onderstreept het belang van de samenwerking tussen beide landen op tal van gebieden en benadrukt dat Chinese kostuums niet alleen aan China toebehoren, maar aan de hele wereld. Het evenement werd bijgewoond door verschillende ministers en er werden optredens gegeven door Chinese culturele groepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelang diplomatieke relatie met China benadrukt tijdens evenement