donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
5
(1)

Belang diplomatieke relatie met China benadrukt tijdens evenement

lees ook ...

Defensie en South Dakota National Guard bespreken voortgang ...

Om de banden tussen de South Dakota National Guard (SDNG) en het Surinaamse ministerie van Defensie verder te versterken, heeft brigade-generaal Deborah Bartunek, directeur van de gezamenlijke staf va...

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, benadrukte dat de goede diplomatieke relatie tussen China en Suriname veel meer inhoudt dan alleen de gebieden waarop beide landen samenwerken. Hij maakte deze opmerking tijdens de “Night of Chinese Costume”, een evenement dat voor het eerst in Suriname werd gehouden en onderdeel is van het jaarlijkse Chinese Silk Festival.

Minister Ramdin ziet het evenement als een weerspiegeling van de goede samenwerking tussen beide landen en pleit voor meer culturele uitwisseling. China wordt beschouwd als een strategische partner voor Suriname, dat als Zuid-Amerikaans land de culturele diversiteit van Azië aan de wereld laat zien.

De Chinese ambassadeur, Han Jing, onderstreept het belang van de samenwerking tussen beide landen op tal van gebieden en benadrukt dat Chinese kostuums niet alleen aan China toebehoren, maar aan de hele wereld. Het evenement werd bijgewoond door verschillende ministers en er werden optredens gegeven door Chinese culturele groepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelang diplomatieke relatie met China benadrukt tijdens evenement