woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
5
(1)

Belang diplomatieke relatie met China benadrukt tijdens evenement

lees ook ...

Openbaar Ministerie gaat samenwerken met Conservation Intern...

Met de ondertekening van het memorandum of Understanding zullen het Openbaar Ministerie (OM) en Conservation Internationale (CIS) samenwerken aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suri...

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, benadrukte dat de goede diplomatieke relatie tussen China en Suriname veel meer inhoudt dan alleen de gebieden waarop beide landen samenwerken. Hij maakte deze opmerking tijdens de “Night of Chinese Costume”, een evenement dat voor het eerst in Suriname werd gehouden en onderdeel is van het jaarlijkse Chinese Silk Festival.

Minister Ramdin ziet het evenement als een weerspiegeling van de goede samenwerking tussen beide landen en pleit voor meer culturele uitwisseling. China wordt beschouwd als een strategische partner voor Suriname, dat als Zuid-Amerikaans land de culturele diversiteit van Azië aan de wereld laat zien.

De Chinese ambassadeur, Han Jing, onderstreept het belang van de samenwerking tussen beide landen op tal van gebieden en benadrukt dat Chinese kostuums niet alleen aan China toebehoren, maar aan de hele wereld. Het evenement werd bijgewoond door verschillende ministers en er werden optredens gegeven door Chinese culturele groepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBelang diplomatieke relatie met China benadrukt tijdens evenement