Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bekende gezichten op NDP-kandidatenlijst in Suriname

Geplaatst

op

President Bouterse Tweede Olievondst. Foto: NII

NDP-voorzitter tevens president van de Republiek Suriname, Desi Bouterse, is zoals verwacht de lijsttrekker van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het district Paramaribo. Op de lijst in Paramaribo kunnen zeventien personen worden geplaatst, die allen meedingen naar een stoel in De Nationale Assemblee (DNA).

Op de lijst in Paramaribo, het grootste kiesdistrict, staan nog meer bekende personen. Assembleevoorzitter Jennifer Simons staat op plaats nummer twee en de vicevoorzitter Levin Bouva op plek nummer vijf.

Ook enkele ministers uit het huidige kabinet zijn op de lijst geplaatst. De minister van Sociale Zaken en Volkshuivesting André Misiekaba (3), Landbouw, Veeteelt en Visserij Rabin Parmessar (4), Stephen Tang van Handel, Industrie en Toerisme op plaats zes en minister Soewarto Moestadja op plek zeven.

De vakbondsleider van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, staat nu op plaats tien. Bij de vorige stembusgang is hij tot het parlement toegetreden, omdat op de kandidatenlijst personen een andere functie hebben bekleed.

Tot en drie uur lokale tijd kunnen kandidatenlijsten worden ingediend. De verkiezingen worden op 25 mei 2020 gehouden.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen