woensdag 24 april 2024
25 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
5
(1)

Bejegening van onschuldige burger tijdens zorgprotest afkeurenswaardig

lees ook ...

Minister Ramadhin; hark yu eygi dyari fos yu taki fu di f’mi...

Schoenmaker hou je bij je leest, of uit het Surinaams vertaald is de boodschap voor de minister van Volksgezondheid: Amar Ramadhin, hark je eigen tuin voor je praat over de mijne. Over de hele kust...

Tijdens een protestactie van zorgwerkers bij het ministerie van Volksgezondheid op donderdag 20 april 2023 heeft zich een onsmakelijke situatie voorgedaan waarbij een bezoeker van het ministerie op ongepaste wijze fysiek bejegend werd door enkele protesterenden. De situatie escaleerde zelfs tot het vernietigen van eigendommen van de bezoeker.

Na analyse van de videobeelden heeft het ministerie het handelen van de protesterenden als afkeurenswaardig, mensonterend en onacceptabel bestempeld. Op vrijdag 21 april heeft het ministerie van Volksgezondheid een overleg gehad met de verantwoordelijke persoon en een vertegenwoordiging van de vakbonden, waarbij het ministerie zijn verontschuldigingen heeft aangeboden en de kwestie naar tevredenheid is besproken.

Het ministerie benadrukt het recht van protest, vrije meningsuiting en democratie, maar stelt dat gewelddadigheden niet getolereerd zullen worden en dat respect voor elkaar zonder geweld nog steeds hoog in het vaandel staat in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBejegening van onschuldige burger tijdens zorgprotest afkeurenswaardig