zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
5
(1)

Bejegening van onschuldige burger tijdens zorgprotest afkeurenswaardig

lees ook ...

Eddy Assan denkt aan stoppen

Eddy Assan is nog steeds in trek, en krijgt nog steeds aanbiedingen. Na samengewerkt te hebben met Sylvie Singoredjo en anderen vertrok hij in 1978 naar Nederland om te werken aan zijn carrière. Nu is...

Tijdens een protestactie van zorgwerkers bij het ministerie van Volksgezondheid op donderdag 20 april 2023 heeft zich een onsmakelijke situatie voorgedaan waarbij een bezoeker van het ministerie op ongepaste wijze fysiek bejegend werd door enkele protesterenden. De situatie escaleerde zelfs tot het vernietigen van eigendommen van de bezoeker.

Na analyse van de videobeelden heeft het ministerie het handelen van de protesterenden als afkeurenswaardig, mensonterend en onacceptabel bestempeld. Op vrijdag 21 april heeft het ministerie van Volksgezondheid een overleg gehad met de verantwoordelijke persoon en een vertegenwoordiging van de vakbonden, waarbij het ministerie zijn verontschuldigingen heeft aangeboden en de kwestie naar tevredenheid is besproken.

Het ministerie benadrukt het recht van protest, vrije meningsuiting en democratie, maar stelt dat gewelddadigheden niet getolereerd zullen worden en dat respect voor elkaar zonder geweld nog steeds hoog in het vaandel staat in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBejegening van onschuldige burger tijdens zorgprotest afkeurenswaardig