maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Bejaardentehuizen krijgen ppe van Canada

lees ook ...

US embassy donates US$345,600 for restoration Elisabeth Sams...

The U.S Ambassador Karen Lynn Williams spoke with Cynthia MacLeod chairman of Elisabeth Samson House concerning a donation and restoration of the Elisabeth Samson House at Wagenwegstraat 22, which has...

De Pan American Health Organization (PAHO) en de World Health Organization (WHO) hebben in het kader van het bestrijden van de COVID-19 pandemie in Suriname, in samenwerking met de Canadese overheid, beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid. Deze middelen zijn bestemd voor de bejaardentehuizen. De overhandiging vond plaats op vrijdag 09 april op het secretariaat van de minister in aanwezigheid van minister Amar Ramadhin, Karen Lewis-Bell (PAHO), Elly van Kanten (PAHO), Patrick Healy (Honorary Consul of Canada) en Carol de Baas (Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen).

Karen Lewis-Bell, de PAHO/WHO Representative in Suriname, benadrukte dat er in samenwerking met de Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen (IVV) nagegaan is of de bejaardentehuizen voldoende voorzien zijn van de nodige middelen tegen de bestrijding van het covid-19 virus. Ook is ervoor gezorgd dat het personeel van de bejaardentehuizen adequaat getraind is op het gebied van infectie, preventie en controle. Op basis hiervan worden deze tehuizen van persoonlijke beschermingsmiddelen voorzien om zodoende de spreiding van het virus tegen te gaan.

De donatie betreft onder andere laptops, dispensers voor wegwerp handtowels, handschoenen, hand sanitizer voetpedalen, notitieborden, metalen pedaalemmers en bloeddrukmeters. Eerder zijn er ook een aantal verbruiksartikelen uit dit fonds gedoneerd (PPE). Ook kreeg het ministerie van Volksgezondheid latex handschoenen en andere beschermingsmiddelen, waarvoor het ministerie de bestemming zelf zal bepalen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBejaardentehuizen krijgen ppe van Canada