Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Behoeftigen krijgen gratis bacoven

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 10 05 At 11.19.55 1 768x576.jpeg

 

Het Kabinet van de President is ter ondersteuning van sociaal zwakkeren gestart met het verstrekken van bacoven aan behoeftige burgers waaronder schoolkinderen, burgers in sociale instellingen en andere personen die in moeilijke omstandigheden verkeren. Het Bureau Eenheid dat resorteert onder het kabinet van de President is belast met de uitvoering van het project  in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De bacoven worden beschikbaar gesteld door het bacoven bedrijf FAI. Minister Prahlad Sewdien van LVV zegt dat  bij een recent bezoek aan het bacoven bedrijf FAI is gebleken dat er heel wat overtollig fruit wordt gedumpt. “Gelet op het feit dat de overheid de lonen en ziektekosten verzekering van de 1200 arbeiders betaald omdat de grootste aandeelhouder is vertrokken zonder een regeling te treffen met de arbeiders, komt het goed uit dat Fai nu iets heeft om terug te geven ten behoeve van de gemeenschap.”

Stichting Beteljada is op 5 oktober 2020, als eerste instelling in aanmerking gekomen voor bacoven. – culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Saira
dinsdag 6 oktober 2020 06:08

Doet me denken aan me jeugd. Ik ben nu 58 jaar en weet nog op de basis school werd er soms bacoven uit gedeeld. Ja je kreeg een hele doos mee. Als je het kon dragen pak maar. Als de schip kapot was. Export kon niet verscheept worden. Ja weggooien zou zonde zijn dan maar verdelen onder de schoolkinderen. 50 jaren geleden en wat is er nu van die grote bacove industrie?

Patamakka
dinsdag 6 oktober 2020 11:35

soms lijkt de gehele surinaamse overheid wel een goededoelenmaatschappij. kan een organisatie of kunnen enkele speciale organisaties dit niet regelen? moeten alle goede doelen altijd via president of vice president? zo vermoeiend.

Karel
dinsdag 6 oktober 2020 12:44

Investeringen investeren in Suriname zou goed zijn alleen moet de regering die visum plicht weg halen. Geen me een dubbel paspoort en ik ga een bedrijf in Suriname beginnen. Import export bedrijf. Alles is nu duur dus zelf producten maken . Mais voor meelAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen