dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Behoefte aan noodhulppakketten groter dan verwacht

lees ook ...

Intellectueel eigendom Suriname wordt versterkt

Diana Versteeg, vertegenwoordiger van de European Union Intellectual Property Office (EUIPO), bracht een beleefdheidsbezoek aan minister Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technolog...

De behoefte aan noodhulppakketten in Paramaribo is groter dan verwacht. Ondanks er in Paramaribo per ressort 1000 geregistreerden in aanmerking kunnen komen voor zo’n pakket van de overheid, blijkt in het veld dat er in bepaalde ressorten een behoorlijke groep mensen die niet geregistreerd staan, zich aanmelden. Coördinator Bureau Eenheid, Shaquille van Throo, erkent dat de behoefte groter is dan uitgerekend, maar zegt slechts een beperkt aantal mensen te kunnen helpen.

“We willen eenieder helpen, maar we moeten ons houden aan het aantal mensen dat we hebben geregistreerd”, zegt hij. Het Bureau Eenheid deelt samen met manschappen van het Nationaal Leger, districts- en ressortraadsleden, de bestuursdiensten en andere ondersteunende diensten in totaal 13.000 pakketten uit in Paramaribo.

De ministeries Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Regionale Ontwikkeling en Sport en Defensie bieden samen met de verschillende commissariaten hun volledige steun aan het project. De diverse ministers en de districtscommissarissen van Coronie, Nickerie en Paramaribo hebben de afgelopen weken en dagen ook ondersteund.

De verschillende diensten hebben nog handen vol werk in het veld om mensen achteraf nog te registreren en te voorzien. “Mi no ben sabi tak’ pakket ben prati. Un gim’ wan omdat a libi in a kondre kon tranga”, zei een man vandaag in het ressort Livorno aan een ressortraadslid. Hij mocht zich ter plekke registreren om vervolgens een pakket in ontvangst te nemen.

Een andere buurtbewoner rende met een id-kaart naar een lid van Bureau Eenheid met het verzoek om een pakket te mogen ontvangen. Ook zij kreeg een zak rijst van 25 kg en een zak met levensmiddelen aangeboden.

Er zijn vandaag pakketten verdeeld in het ressort Livorno. De distributie van de pakketten heeft intussen in vijf ressorten van Paramaribo plaatsgevonden. Naast Welgelegen zijn de ressorten Rainville, Centrum en Latour (Goede Verwachting) en Livorno aangedaan. De ressorten Beekhuizen, Blauwgrond, Flora, Munder, Pontbuiten, Tammenga en Weg naar Zee volgen in de komende week.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBehoefte aan noodhulppakketten groter dan verwacht