dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(1)

Onafhankelijk onderzoek over het Beheer van de Brokopondo waterkrachtcentrale

lees ook ...

Parlementsvoorzitter bemiddelt in conflict tussen bandenhand...

Op vrijdag 19 april 2024 hebben een groep bandenimporteurs en tientallen wederverkopers van banden hun zorgen geuit bij de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. Ze zijn het oneens met de...

De extreme regenval in Suriname hebben vele gebieden doen overstromen. De Energie Autoriteit Suriname (EAS) die belast is met de ontwikkeling van de Elektriciteit Sector Planning (ESP), alsook met het uitvoeren van audits van elektriciteitsproducenten in Suriname, onderzoeken nu de recente spui-operaties bij de Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) Brokopondo waterkrachtcentrale.

Het onderzoek vindt plaats, omdat de spui-operaties hebben geleid tot overstromingen van vele delen van het binnenland. Dit resulteerde in publieke verontwaardiging en de roep om een onafhankelijke beoordeling van de recente operatie van SPCS van het Brokopondo-reservoir. Op basis hiervan heeft de EAS besloten het ingenieursbureau Worley te benaderen om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren omtrent de recente operaties van het Brokopondo-reservoir door Staatsolie Power Company Suriname.(PCS)

EAS is de energieautoriteit van de Republiek Suriname die als onafhankelijk, toezichthoudend en aansturend orgaan, de energiesector reguleert, controleert, informeert en adviseert. Energiezekerheid en duurzaamheid zijn hierbij  belangrijke uitgangspunten. Het doel van dit onderzoek is om resultaten te verkrijgen van een onafhankelijke beoordeling van het waterbeheer van het Brokopondo-reservoir door het SPCS  vóór en tijdens de overstroming van 2022.

EAS zal Worley de relevante gegevens verstrekken voor een adequaat en onafhankelijk onderzoek. Worley, die in 2018 ‘Jacobs’ Energy, Chemicals & Resources (ECR)-divisie’ overnam, is een Amerikaans  Australisch ingenieursbureau dat projectmanagement en adviesdiensten levert aan de energiesector en complexe procesindustrieën en heeft alle expertise in huis om dit onderzoek onafhankelijk en op een gedegen wijze uit te voeren. De opdracht zal worden uitgevoerd door Worley Engenheria Ltda, de Braziliaanse tak van Worley, die onder meer gespecialiseerd is in waterkracht.

De EAS zal dit onderzoeksproces coördineren om erop toe te zien dat de relevante  processen worden doorgelicht en er een kwalitatief onderzoek wordt uitgevoerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnafhankelijk onderzoek over het Beheer van de Brokopondo waterkrachtcentrale