dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Beheer Surinaamse mammoetvlaggen nu officieel bij Defensie

lees ook ...

DNA- voorzitter: in harmonie samenwerken aan standvastig ver...

Als voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) memoreer ik met trotse bezorgdheid de 48ste herdenking van onze staatkundige onafhankelijkheid. De vele uitdagingen, waar we momenteel mee worden geconf...

De opmerkelijke grote Surinaamse vlaggen zijn door de Wegenautoriteit officieel overgedragen aan het ministerie van Defensie. Deze beroemde mammoetvlaggen worden in het bijzonder op hoogtijdagen gehesen door de Wegenautoriteit in samenwerking met het Militaire Korps. Naast de vlaggen zijn ook de bijbehorende hulpstukken overhandigd aan het Nationaal Leger.

Volgens John Moerahoe, voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) bij de Wegenautoriteit, past het hijsen van deze vlaggen echter niet binnen de taakstelling van de Wegenautoriteit. Daarom werd een verzoek gestuurd naar het ministerie van Defensie om deze aangelegenheid van ambtswege over te nemen. De vlag van de Republiek Suriname is een belangrijk symbool voor het land.

De mammoetvlaggen worden op hoogtijdagen vooralsnog op vier locaties gehesen. Deze zijn onder meer de middenberm van de dr. Sophie Redmondstraat tegenover het Frank Essed gebouw, de middenberm aan de J. Lachmonstraat tegenover het SLM-hoofdkantoor, op de rotonde van de Van ‘t Hogerhuysstraat en bij de afslag naar de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij in het district Para. Deze vlaggen stralen een staatsrechtelijk symbool vanwege de omvang, maar zorgt ook voor een uitzonderlijk gevoel van vaderlandsliefde.

Uit onderzoek bleek dat in 2017 vier in goede staat verkerende mammoetvlaggen door het Korps Politie Suriname (KPS) afgestaan zijn aan de Wegenautoriteit om ervoor te zorgen dat die op hoogtijdagen worden gehesen. In hetzelfde jaar zijn 12 nieuwe mammoetvlaggen aangeschaft en onder het beheer van de Wegenautoriteit geplaatst. Nu wordt het gehele beheer van de vlaggen geplaatst bij het ministerie van Defensie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeheer Surinaamse mammoetvlaggen nu officieel bij Defensie