donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Begunstigden voeding moeten ‘trachten uit situatie te geraken’

lees ook ...

Cambiel favors a domestic pricing structure

Marinus Cambiel, vice-chairman of the ABOP, demands that the government create a pricing structure for the home market. Cambiel asserts that this should guarantee reasonably priced goods and services ...

Het team van Bureau Eenheid, de ressortraadsleden (rr) van het gebied en leden van het Nationaal Leger gingen op 17 juni naar de verschillende wijken van de Westelijke Polders in Nickerie om levensmiddelen af te leveren. “Wij zijn President Chandrikapersad Santokhi heel erg dankbaar voor de steun en hopen dat we elke maand in aanmerking zullen komen voor een levensmiddelenpakket. We zitten nu maanden zonder werk en hebben deze steun heel hard nodig”, zei bewoner Rakesh  tijdens het in ontvangst nemen van een voedselpakket.

De ressorten Wageningen en Nieuw-Nickerie zijn eerder aangedaan. Ook de mensen van Apoera en Post Utrecht kwamen in aanmerking voor levensmiddelenpakketten. Er moet nog een klein deel van de Westelijke Polders afgewerkt worden en de ressorten Groot Henar en de Oostelijke Polders, dan is heel Nickerie aangedaan. Volgens de organisatie waren 5700 pakketten bestemd voor het district Nickerie, waaronder 700 voor Apoera. Uit dit aantal zijn 4400 mensen geregistreerd die in aanmerking komen voor een pakket. Volgens de organisatie zijn 600 pakketten overgebleven voor mensen die niet in aanmerking zijn gekomen.

Minister Ramadhin gaf de mensen die een pakket hadden gekregen het volgende mee: Het is een push van de overheid naar de mensen toe die het zwaar hebben, maar de mensen moeten niet bij de pakken blijven neerzitten, maar de draad gewoon oppakken, zodat zij uit hun situatie kunnen geraken, aldus Ramadhin.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBegunstigden voeding moeten 'trachten uit situatie te geraken'