dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

Begrotingsbehandeling ministeries in DNA

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

De Nationale Assemblee (DNA), heeft met de bijdrage van 14 leden, in de eerste ronde van het parlement, een aanvang gemaakt met de begrotingsbehandeling op maandag 13 februari 2023. Het gaat om de behandeling van de ontwerpwet houdende vaststelling van de ontwerp- Staatsbegroting van uitgaven en ontvangsten voor het dienstjaar 2023 (wet Staatsbegroting 2023).

De ontwerpbegrotingen van alle zeventien ministeries komen tijdens de Begrotingsbehandeling aan de orde. In de Staatsbegroting staan de verwachte verplichtingen, uitgaven en ontvangsten van de overheid voor het komende jaar. De verschillende vaste commissies hebben voorafgaand aan de begrotingsbehandeling, de planning en begrotingen van de verschillende ministeries in kaart gebracht en besproken, waarna de begrotingscommissie, na de verschillende hearings en besprekingen eindverslag uitgebracht.

De volgende leden kwamen zijn aan het woord: Mr. Cheryl Dijsteel MPH MS Bioethics,  Drs. Rabindre Parmessar,  Josafat Kanape, Jennifer Vreedzaam, Drs. Patricia Etnel MPA, Stephen Madsaleh, Remie Tarna, Radjendrekoemar Debie MSc., Genevievre Jordan BEd., Claudie Sabajo, Rishma Mangre MSc., Annie Sadi, Chuanrui Wang LL.B, Drs. Ronny Asabina

De spreektijden van de verschillende fracties zijn vastgesteld naar de grootte van de fractie. Elk lid krijgt bij aanvang van de Begrotingsbehandeling één uur spreektijd. Deze tijden worden digitaal bijgehouden door de assistenten van de griffier in een speciaal hiervoor ingesteld systeem.

De Begrotingsbehandeling wordt op dinsdag 14 februari 2023 om 10.00 uur voortgezet. De commissie van rapporteurs bestaat uit de leden: Asiskumar Gajadien (voorzitter), Rabin Parmessar, Josafat Kanape, Ronny Asabina, Patricia Etnel, Jennifer Vreedzaam en Cheryl Dijksteel. Alle commissieleden met uitzondering van de commissievoorzitter Asiskumar Gajadien, zijn aan het woord gekomen. Hij zal tijdens de voortzetting op dinsdag 14 februari 2023 zijn betoog houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBegrotingsbehandeling ministeries in DNA