zondag 4 juni 2023
26.8 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Begrotingsbalans defensie niet in evenwicht

lees ook ...

Zorgwekkende afname lederschildpaddenpopulaties in de Guiana...

De dienst 's Lands Bosbeheer/Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas een belangrijke nationale workshop gehouden. Het hoofddoel van deze workshop was om de implementatie en aanpass...

Maandag is de nieuwe leiding van het Nationaal leger door de president geïnstalleerd en voorgesteld.  Daarna heeft minister Krishna Mathoera het beleidsplan van het departement gepresenteerd. Ongeveer 95 procent van alle uitgaven bij het ministerie van Defensie gaat naar personeelskosten. Volgens de minister is dit het bewijs, dat de  begrotingsbalans “ernstig is verstoord”.

Dit komt volgens de bewindsvrouw, door de groei van het personeelsbestand in  de afgelopen jaren. Het doel is nu te komen tot een 80-20 procent verdeling voor personeels- en de overige kosten. Zij stelde dat er daarom voorlopig een personeelstop is ingesteld, die ook geldt voor het leger. Er komt een grondige evaluatie, waaruit moet blijken als het nodig is om meer personeel aan te trekken.

In het Nationaal Leger  zal er gewerkt worden volgens het beleidsplan, om te komen tot een “grondige vaststelling”. Het zal daaruit ook blijken hoeveel mensen er nodig zijn en de competenties, die nodig zijn. “Dan pas nemen we een besluit over nieuwe sollicitaties. Tot dan is de werving stopgezet, want je gaat de mensen ook niet kunnen betalen”, aldus de bewindsvrouw.

President Chandrikapersad Santokhi zei kort na zijn aantreden vorig jaar, dat er geen nieuwe personen in dienst zouden worden genomen bij de overheid. Dit gold voor de ministeries, semi-parastatale en parastatale instellingen. In de praktijk  blijkt echter het tegendeel hiervan te gebeuren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBegrotingsbalans defensie niet in evenwicht