vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Beeldend kunstenaar Miguel Keerveld spant zich in voor curatorschap

lees ook ...

President Santokhi bespreekt voortgang Surinam Airways

President Santokhi heeft op maandag 3 oktober 2022 een gesprek gehad met de Cluster Ministers met betrekking tot de Surinaamse luchtvaartmaatschappij, de interim directie en het begeleidend juridisch ...

Readytex Art gallery start vrijdag  met “Lunar” een nieuwe kunstexpositie. De curator van deze expo, die een jaar lang duurt is Miguel Keerveld. Deelnemers zijn Sri Irodikromo, Kurt Nahar, Shaundell Horton en Sunil Puljhun. Miguel Keerveld is zelf beeldend kunstenaar. Lunar is de start van een ‘Alakondre: A space in time expo van november 2021 tot november 2022. Dit kunstproject is een deel van Keerveld’s onderzoek bij de Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten.

De expo zal telkens veranderen. Er zal elke keer een ander groep kunstenaars aan bod komen. Zij worden meegenomen in het onderzoek. Het proces gaat door de diepere nuances van identificatie, inclusie, diversiteit en vormen van curatorschap in de Surinaamse context.

Keerveld  zit ook in het proces van zijn ontwikkeling tot erkend curator. “De projecttitel wordt in performatieve zin gebruikt en verwijst naar een knooppunt van verleden, heden en toekomst; een gebeurtenis die ruimte van macht symbolisch ontmantelt en herassembleert als ruimte van kracht,” aldus de kunstenaar.

In dit kunstproject wil hij aandacht schenken aan de kracht van het vrouwelijke met kosmologie, numerologie, spiritualiteit en gemeenschap. Deelnemende kunstenaars zijn door hem gevraagd om vanuit hun zienswijze te werken met deze elementen. Verder mogen zij ook met symbolische en mystieke objecten uiting geven aan zaken.

Readytex Art Gallery komt hiermee tegemoet aan de behoefte om nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Hiermee kunnen  haar artistieke producties naar een hoger niveau worden getild met curatoriële concepten. Belangstellenden en kunstenaars worden hierbij geprikkeld en uitgedaagd.

Keerveld hoopt op een goede opkomst, van alle lagen van de gemeenschap. “Ook huismoeders en anderen die het afgelopen jaar hard hebben gewerkt in deze gekke periode”, maakt hij duidelijk. Op de zaterdagen zal men zorgen voor speciaal begeleide kijksessies voor kleine groepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeeldend kunstenaar Miguel Keerveld spant zich in voor curatorschap