maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
4
(2)

Beelden mishandeling journalist Pinas worden nog niet vrijgegeven

lees ook ...

Social Army benadert regering om bouwkavels voor haar leden

De Stichting Social Army werd in 2019 opgericht en doet sociale projecten in de samenleving sinds 2019. In 2019 deden ze alleen al 19 projecten. De stichting bestaat geheel uit jongeren. De projecten ...

Op advies van de waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh worden de beelden van de mishandeling van journalist Jason Pinas van de Ware Tijd nog niet vrijgegeven. In het belang van de waarheidsvinding en het verdere onderzoek is het nu niet wijs om de beelden vrij te geven, zei president Chandrikapersad Santokhi in het programma ‘Welingelichte Kringen’ op Radio ABC. Hij verwoordde de reactie van de pg.

Het staatshoofd heeft de beelden gezien en wil dat het Openbaar Ministerie (OM) grondig, heel snel en onafhankelijk deze zaak uitzoekt. Er moet gewerkt worden met alle beschikbare informatie en waar personen gehoord moeten worden, zal dat ook moeten gebeuren.

De president is er voorstander van dat de beelden worden vrijgegeven, maar het besluit ligt uiteindelijk bij de pg, herhaalde hij. Santokhi vindt dat de samenleving ook recht heeft op het zien van de beelden. Het gaat om een ernstige zaak met een enorme impact die niet alleen nationaal, maar ook internationale aandacht heeft gekregen.

Hij gaf verder aan dat als je naar de beelden kijkt te zien is dat de veiligheidsdienst optreedt. Al gauw zal men zich afvragen of het optreden op die manier moest plaatsvinden en of er excessief geweld moest worden toegepast om de persoon op de grond te krijgen. Dit zijn allen zaken die door de pg onderzocht moeten worden.

Santokhi heeft opdracht gegeven om de bevoegdheden van de veiligheidsdiensten duidelijk vast te leggen. De richtlijnen moeten eenduidig zijn, stelt het staatshoofd. De directeur van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV) heeft na het incident de opdracht gehad om na te gaan wie allen op de bewuste dag hebben opgetreden. De eerste informatie is dat het niet gaat om leden van DNV die hebben opgetreden, maar personen die vanuit DNV gemuteerd zijn naar het Kabinet van de Vicepresident.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeelden mishandeling journalist Pinas worden nog niet vrijgegeven