dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Beelden Hindostaanse verzetstrijders verplaatst van Baba en Mai-plein

lees ook ...

Food for infants younger than a year old can still be purcha...

You can still register online to be eligible for baby food. According to the Ministry of Health, this is a benefit for parents of infants under a year old. It has been discovered that parents who regi...

Beelden van de verzetsstrijders Jumpa Raygaroo, Ramjanee en Mathura mochten niet op het Baba en Mai-plein aan de Kleine Combéweg zonder toestemming. Het Baba en Mai-plein valt  binnen de Unesco Werelderfgoedsite.  “De adviezen zijn helder en duidelijk. We zijn maar simpele mensen en dan moeten we luisteren naar wat de autoriteiten zeggen”,  dit zegt SHI-ondervoorzitter Ramon Jawalapersad berustend.

Jawalapersad vindt het vervelend dat dit wordt doorgetrokken in de politieke sfeer. “Wat hier speelde was slechts een communicatiestoornis. Ik wist niet dat we toestemming nodig hadden. Als ik in de fout ga, wat belet jou om met mij te komen praten?”  vraagt hij zich af.

De beelden van de verzetstrijders krijgen een ander plek en  op 5 juni, bij de herdenking van 148 jaar Hindostaanse immigratie, worden zij  onthuld. Jawalapersad meldt alleen dat de stichting met een particulier onderhandelt  om het monument op zijn privéterrein te plaatsen. “Het is een prachtige locatie, waar we directoraat Cultuur en de andere erfgoedinstanties niet nodig hebben voor een vergunning,” aldus de voorzitter van de Stichting Hindostaanse Immigratie.

De beelden had de stichting vorige week dinsdag van Tout Lui Faut naar de Kleine Combéweg laten transporteren, zonder het directoraat Cultuur en de erfgoedinstanties op de hoogte stellen. Er moet eerst een verzoekschrift bij het directoraat worden ingediend wanneer men monumenten wil plaatsen of veranderingen wil aanbrengen aan het plein of de monumentale gebouwen.

Een jaar geleden, bij 147 jaar Hindostaanse immigratie, werd intern een beslissing genomen om de drie verzetsstrijders op het Baba en Mai-plein te plaatsen omdat de plek voor de SHI een belangrijke culturele en maatschappelijke functie vervuld binnen de gemeenschap. Ook is het een cruciale ontmoetingsplaats voor grote delen van de bevolking bij diverse gelegenheden.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeelden Hindostaanse verzetstrijders verplaatst van Baba en Mai-plein