dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
3
(1)

Beëdiging politierekruten gaat maandag door

lees ook ...

Nieuwe ambassadeur VS in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi nam vandaag 31 januari 2023, de geloofsbrieven van ambassadeur Robert Faucher in ontvangst op het Presidentieel Paleis. De diplomaat is de nieuwe ambassadeur van de ...

Drie rekruten zullen op 21 december niet worden beëdigd. Het ministerie van Justitie en Politie is zover om de laatste politielichting 2019-2020 te laten plaatsvinden. Dit besluit is na overleg met procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en de korpschef van het Korps Politie Suriname, hoofdcommissaris Roberto Prade genomen.

Alle relevante actoren zijn gehoord en alle adviezen zijn ook meegenomen. Volgens de leiding van het ministerie van Justitie en Politie zijn ze niet over een nacht ijs gegaan om deze zaak tot een goed einde te brengen.

De politierekruten zouden veel eerder beëdigd worden. Echter waren er enige problemen hierover. Zo zou volgens de presidentiële commissie Doorlichting Korps Politie Suriname 70 procent van deze lichting niet voldoen aan de criteria om beëdigd en aangesteld te worden als aspirant-agent van politie.

Met de versterking van deze groep nieuwe politieambtenaren zal de politieorganisatie deels van haar onderbezetting op de verschillende politiebureaus wegmaken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBeëdiging politierekruten gaat maandag door