dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Bee ontvangt geactualiseerd districtenstelsel van jurist Serena Muntslag-Essed

lees ook ...

Prestatie Letitia Pinas resulteert in voordracht voor hogere...

Letitia Pinas is inspecteur van politie tweede klasse en hoofd van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) bij de Korps Politie Suriname. Ze doet haar werk voortreffelijk en zal daarom worden voorged...

Jurist Serena Muntslag-Essed heeft een ‘conceptwet’ voor een nieuw districtenstelsel overhandigd aan parlementsvoorzitter Marinus Bee. Muntslag-Essed geeft aan dat uit eerdere gesprekken met politieke partijen naar voren is gekomen dat er behoefte is aan waarborgen, zodat de zetelverdeling nu en in de toekomst blijft voldoen aan het beginsel van gelijkheid.

Een van de voorgestelde waarborgen is het instellen van een onafhankelijk orgaan, zoals een verkiezingsautoriteit, dat verantwoordelijk zou zijn voor het ijken van zetels en het organiseren, beheren en vaststellen van definitieve verkiezingslijsten. Deze aspecten zijn opgenomen in het concept van de wet.

Het concept voorziet in de volgende zetelverdeling:

Paramaribo ==> 21 zetels
Wanica ==> 12 zetels
Commewijne ==> 3 zetels
Para ==> 3 zetels
Nickerie ==> 3 zetels
Saramacca ==> 2 zetels
Marowijne ==> 2 zetels
Sipaliwini ==> 3 zetels
Brokopondo ==> 1 zetel
Coronie ==> 1 zetel

Parlementsvoorzitter Bee bedankt Muntslag-Essed en haar team voor hun bijdrage aan Suriname. Hij zal het concept delen met de regering en de andere vijftig leden van het parlement. “Zodra leden het initiatief nemen om het in te dienen, komt het op de agenda van het parlement”, zegt de assembleevoorzitter.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBee ontvangt geactualiseerd districtenstelsel van jurist Serena Muntslag-Essed