maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
5
(1)

Bee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grondbeleid

lees ook ...

Verdachte C.K. aangehouden voor witwassen na onderzoek Openb...

Op 22 januari van dit jaar werd de verdachte C.K. na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie aangehouden en in verzekering gesteld voor overtreding van de Wet Money Laundering (witwasse...

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) en secretaris van de politieke partij ABOP, heeft tijdens het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ zijn ontevredenheid geuit over het huidige grondbeleid van de Surinaamse regering. Bee benadrukte dat er binnen de regering een gebrek aan eenheid en transparantie heerst met betrekking tot het grondbeleid.

“Het gaat verkeerd, er is geen transparantie. Dit is niet iets van deze regering alleen. We hebben periodes gehad waarin ministers, zelfs degenen met goede intenties, werden bedankt. Je vraagt je af: wat willen we?” aldus Bee.

Bee bekritiseerde verder de regering omdat ze zich te veel richt op het uiten van kritiek in plaats van op het zoeken naar oplossingen. Hij wees erop dat president Chandrikapersad Santokhi verantwoordelijk is voor de leiding van de regering en dat het essentieel is om problemen binnen de ministeries op te lossen in plaats van enkel te praten over wat er misgaat.

Bee gaf aan op de hoogte te zijn van mogelijke oplossingen voor de problemen binnen het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), waaronder het voorstel voor het instellen van een grondkamer. Dit instituut zou de grondzaken uit de politieke sfeer moeten halen en zorgen voor meer transparantie.

Bee uitte ook zijn ongenoegen over ministers die hun collega’s publiekelijk bespreken en bekritiseren, wat hij beschouwt als populisme. Hij benadrukte dat dergelijke zaken binnen de Raad van Ministers besproken moeten worden en niet publiekelijk.

Als secretaris van ABOP legde Bee uit dat de partij slechts instructies kan geven aan haar vertegenwoordigers binnen de regering, maar dat uiteindelijk de regering het beleid bepaalt. “Het is niet een politieke partij die een land bestuurt, het is een regering. Natuurlijk hoor je als partij in de coalitie ondersteuning te geven, maar uiteindelijk is het de regering die het beleid moet maken”, aldus Bee.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBee hekelt verdeeldheid en gebrek aan transparantie in grondbeleid