donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Bee bespreekt actualiteiten met VAE-ambassadeur

lees ook ...

BEP noemt politieke situatie in Suriname angstaanjagend

De politieke partij Broederschap & Eenheid in de Politiek (BEP), wil met een korte statement zoals hieronder verder verwoord, aan land, volk en achterban te kennen geven, dat de actuele politieke ...

Bij het bezoek van de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten, Saleh Alsuwaidi aan de voorzitter van de Nationale Assemblee, haalde de laatste aan dat de logistiek groep DP World uit Dubai begin volgend jaar meer dan 100 miljoen dollar wil gaan investeren in een nieuwe oliehaven in Suriname. Het bedrijf wil actief betrokken zijn bij olie- en gasontwikkelingen in het kustgebied van Suriname. De voorzitter noemde dit heel goed nieuws waarvan de Surinaamse economie van zal profiteren.

De voorzitter van DNA zei de deelname van Suriname aan de Dubai Expo onder het Emirates open Skies verdrag een goede ontwikkeling voor het Surinaamse toerisme en bedrijfsleven te vinden. Suriname heeft veel te bieden op het gebied van duurzaamheid op de Dubai Expo en kan er ook veel kennis en ervaring opdoen.

De ambassadeur van de VAE gaf aan dat Suriname in november 2018 in de VAE een investeringsbevordering- en beschermingsovereenkomst; een overeenkomst ter voorkoming van dubbele belasting en het ontgaan van belasting heeft getekend. Dit past in het streven van Suriname naar verbreding en diversificatie van de economie mede door het aantrekken van buitenlandse investeerders en het bevorderen van handelsbetrekkingen met partnerlanden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBee bespreekt actualiteiten met VAE-ambassadeur