Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bedrijven niet verzekerd tegen bedrijfsongevallen

Geplaatst

op

door

Werkgevers hebben de plicht om er voor te zorgen dat werkzaamheden zo veilig en gezond mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Echter is driekwart van de 110.000 werknemers in de particuliere sector is niet verzekerd omdat veel bedrijven het geld hiervoor niet willen uitgeven.

In 2016 werden er ongeveer vijfhonderd bedrijfsongevallen geregistreerd bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Volgens Inspecteur-generaal John Courtar gaat het voornamelijk om werknemers waarvan de werkgever niet verzekerd is voor bedrijfsongevallen, terwijl dat wettelijk verplicht is. De Arbeidsinspectie zal deze werkgevers opsporen, waarna zij via het snelrecht alsnog beboet zullen worden, aldus Courtar.

De arbeidsinspectie beschikt over te weinig inspecteurs om de bedrijven te controleren. Daarom wordt er aan een systeem gewerkt waarmee de Arbeidsinspectie makkelijker kan nagaan gaan welke bedrijven geen ongevallenverzekering hebben, om zo misstanden sneller te signaleren en op te sporen.

De voorlopige cijfers die de inspectie heeft gekregen van de verzekerings- maatschappijen, voor de periode januari tot en met november 2016, bedraagt 471 bedrijfsongevallen, waarvan 9 met een dodelijke afloop. Dit ligt totaal iets lager dan de voorlopige cijfers die geregistreed staan bij het SEH. Met 272 noteerde Fatum de meeste bedrijfsongevallen, gevolgd door Self Reliance met 148, Assuria 33 en Parsasco 18. Courtar verwacht dat deze aantallen naar boven bijgesteld zullen worden omdat nog niet alle zaken zijn afgewikkeld door de verzekeringsbedrijven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X