Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bedrijven niet verzekerd tegen bedrijfsongevallen

Geplaatst

op

Werkgevers hebben de plicht om er voor te zorgen dat werkzaamheden zo veilig en gezond mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Echter is driekwart van de 110.000 werknemers in de particuliere sector is niet verzekerd omdat veel bedrijven het geld hiervoor niet willen uitgeven.

In 2016 werden er ongeveer vijfhonderd bedrijfsongevallen geregistreerd bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Volgens Inspecteur-generaal John Courtar gaat het voornamelijk om werknemers waarvan de werkgever niet verzekerd is voor bedrijfsongevallen, terwijl dat wettelijk verplicht is. De Arbeidsinspectie zal deze werkgevers opsporen, waarna zij via het snelrecht alsnog beboet zullen worden, aldus Courtar.

De arbeidsinspectie beschikt over te weinig inspecteurs om de bedrijven te controleren. Daarom wordt er aan een systeem gewerkt waarmee de Arbeidsinspectie makkelijker kan nagaan gaan welke bedrijven geen ongevallenverzekering hebben, om zo misstanden sneller te signaleren en op te sporen.

De voorlopige cijfers die de inspectie heeft gekregen van de verzekerings- maatschappijen, voor de periode januari tot en met november 2016, bedraagt 471 bedrijfsongevallen, waarvan 9 met een dodelijke afloop. Dit ligt totaal iets lager dan de voorlopige cijfers die geregistreed staan bij het SEH. Met 272 noteerde Fatum de meeste bedrijfsongevallen, gevolgd door Self Reliance met 148, Assuria 33 en Parsasco 18. Courtar verwacht dat deze aantallen naar boven bijgesteld zullen worden omdat nog niet alle zaken zijn afgewikkeld door de verzekeringsbedrijven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |