Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bedrijven niet verzekerd tegen bedrijfsongevallen

Geplaatst

op

Werkgevers hebben de plicht om er voor te zorgen dat werkzaamheden zo veilig en gezond mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Echter is driekwart van de 110.000 werknemers in de particuliere sector is niet verzekerd omdat veel bedrijven het geld hiervoor niet willen uitgeven.

In 2016 werden er ongeveer vijfhonderd bedrijfsongevallen geregistreerd bij de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Volgens Inspecteur-generaal John Courtar gaat het voornamelijk om werknemers waarvan de werkgever niet verzekerd is voor bedrijfsongevallen, terwijl dat wettelijk verplicht is. De Arbeidsinspectie zal deze werkgevers opsporen, waarna zij via het snelrecht alsnog beboet zullen worden, aldus Courtar.

De arbeidsinspectie beschikt over te weinig inspecteurs om de bedrijven te controleren. Daarom wordt er aan een systeem gewerkt waarmee de Arbeidsinspectie makkelijker kan nagaan gaan welke bedrijven geen ongevallenverzekering hebben, om zo misstanden sneller te signaleren en op te sporen.

De voorlopige cijfers die de inspectie heeft gekregen van de verzekerings- maatschappijen, voor de periode januari tot en met november 2016, bedraagt 471 bedrijfsongevallen, waarvan 9 met een dodelijke afloop. Dit ligt totaal iets lager dan de voorlopige cijfers die geregistreed staan bij het SEH. Met 272 noteerde Fatum de meeste bedrijfsongevallen, gevolgd door Self Reliance met 148, Assuria 33 en Parsasco 18. Courtar verwacht dat deze aantallen naar boven bijgesteld zullen worden omdat nog niet alle zaken zijn afgewikkeld door de verzekeringsbedrijven.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen