woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
4
(1)

Bedrijven mogen niet zelf covid vaccins aanschaffen

lees ook ...

DNA tekent condoleance register ex-premier Udenhout

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc LL.B, heeft op 26 mei jongstleden, op het Presidentieel Paleis, het condoleance register van de heer drs Willem Alfred Udenhout getekend...

Bedrijven die erin geïnteresseerd zijn zelf vaccins aan te schaffen voor hun personeel zullen dit niet op eigen houtje mogen doen. Het ministerie van Volksgezondheid moet in deze eerst benaderd worden. Het ministerie wil onder geen beding dat bedrijven zelf vaccines aanschaffen omdat deze eerst geregistreerd moeten worden zoals elk  ander medicament. Voor het covid vaccin is er ook nog een vergunning nodig. De minister liet weten dat de regering afstemming heeft gepleegd met het bedrijfsleven, dat geïnteresseerd is om te investeren in vaccinatie en het helpen opzetten van de logistiek. 

Samen met het bedrijfsleven wil de regering goede afspraken maken en goede overlegstructuren creëren om op het moment dat het vaccin beschikbaar is, samen te werken op dit gebied. Minister Ramadhin riep de bedrijven die  het vaccin willen kopen voor hun personeel op, om contact te maken met het ministerie van Volksgezondheid of met de PAHO. De bewindsman geeft de garantie dat het personeel van zo’n bedrijf dan gevaccineerd zal worden. Hij benadrukte echter dat de prioriteit in eerste instantie ligt bij de  gezondheidswerkers en risicogroepen.

Volgens de Minister zijn er in enkele landen fake COVID-vaccins beschikbaar, vandaar dat het ministerie het ‘zelf kopen’ van vaccins niet stimuleert. “Wij hebben eerder gezien dat bedrijven sneltesten verkochten”, zei Minister Ramadhin. “Maar de centrale overheid moet de betrouwbaarheid van testen kunnen meten en controleren, vandaar dat het niet gestimuleerd wordt. Alles dat als geneesmiddel wordt toegediend aan een mens moet plaatsvinden via het ministerie van Volksgezondheid.”, aldus de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBedrijven mogen niet zelf covid vaccins aanschaffen