dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Bedrijven lappen covid en lockdown regels aan hun laars

lees ook ...

Walter Oostelbos opvolger ambassadeur Henk van der Zwan

Walter Oostelbos is nu tijdelijk waarnemend ambassadeur van Nederland in de hoofdstad van Turkije, Ankara. Minister Woppe Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft voorgesteld om hem tot ambassadeur te be...

De covid-19-protocollen en de algemene covid maatregelen die door de overheid zijn getroffen worden nog steeds niet voldoende nageleefd in Suriname. Dit blijkt uit de clusterinspecties, die uitgevoerd worden in het kader van de controle op de naleving van de covidprotocollen en de lock down. Er zijn nog steeds bedrijven, die geen diensten mogen bieden aan het publiek, maar die dat wel doen waarbij er ook van samenscholing sprake is.

Ook het winkelend publiek neemt de maatregelen, zoals het dragen van een mond- en neusbedekking, het regelmatig desinfecteren van de handen en 1,5 meter afstand houden van elkaar, vaak genoeg niet in acht.

Zoals eerder aangekondigd worden ook de uitvaartdiensten door het clusterteam gecoördineerd en de vuurwerkwinkels worden geïnspecteerd.  Op 28 december heeft het team meer dan 30 bedrijven gesloten die geen essentiële diensten leveren.

Het clusterteam heeft naar aanleiding van de gestegen besmettingsgevallen  de dagelijkse inspectie opgevoerd ter bescherming van de werkgevers, werknemers en de burgers die gebruik maken van de diensten. Bij het niet (voldoende) naleven van de protocollen legt het clusterteam boetes op en bij direct gevaar wordt het bedrijf door hen gesloten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBedrijven lappen covid en lockdown regels aan hun laars