vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bedrijven krijgen Surge matching grant

lees ook ...

Directieteam OGA neemt actie na illegale afvaldumping in Nic...

Op dinsdag 21 november 2023 bracht Indersing Gangabisoensingh, de directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), samen met zijn directieteam een werkbezoek aan het district Nickerie. Het doel van ...

Tien bedrijven zijn doorgestroomd in het Surinames Growth Enterprise Programma (SURGE). Op 13 november jongstleden mochten zij een overeenkomst tekenen. Het programma is in het leven geroepen door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Hiermee wil men de Surinaamse micro-kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) ondersteunen. World Bank Group (WBG) is financierder van dit programma.

De 10 bedrijven zijn geselecteerd  door een evaluatiecommissie, en zijn: NV. Amea cashew & pineapple industries; Caricom livestock farm NV.; Lalfarms NV.; Surivit NV.; Surimaribo international NV.; Jabez wood Suriname NV.; Hybris group NV.; Shin naturals NV.; Coffee mama branderij Suriname NV. en Data concept network NV.

De MKMO’s vormen een belangrijk schakel van de economie, als grootste werkgevers en zorgen ook voor een behoorlijk deel van de nationale omzet. President Chandrikapersad Santokhi is ingenomen met het initiatief: “Door te investeren in deze ondernemingen wordt er geïnvesteerd in de toekomst van Suriname”. Volgens de president wordt er hiermee werkgelegenheid gecreerd, de productie en export verhoogd, waardoor uiteindelijk de economische welvaart in Suriname wordt bevorderd. “De taak van de regering is het terugdringen van de import voor 2025 en het succesvol oplossen van het capaciteitsprobleem”.

De matching grant aan deze 10 bedrijven bedraagt in totaal US$ 1,386,447. Dit zal, van 2024 tot 2028, moeten groeien naar een omzet van US$ 28,858,956 en werk creëren voor ruim 1029 personen. De president heeft een symbolische check van US$ 100.000.- overhandigd aan de bedrijven. “Wij verwachten een toename van de productie en kwaliteit zodat Surinaamse producten ook wereldwijd te verkrijgen zullen zijn en wij met trots kunnen zeggen. ‘Made in Suriname’”, benadrukte hij. De president garandeerde dat de regering door zal gaan met het zoeken van fondsen om nog meer ondersteuning te geven.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBedrijven krijgen Surge matching grant