woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bedrijfsleven speelt belangrijke rol in economische ontwikkeling Suriname

lees ook ...

Vakantiegeld uitbetaald in juli: ambtenaren krijgen dubbel s...

De maand juli is traditioneel de zwaarste maand qua uitgaven voor de overheid, maar vormt tegelijkertijd een feestelijke periode voor ambtenaren en gelijkgestelden. Naast hun reguliere salaris ontvang...

In Suriname is het bedrijfsleven zeker een belangrijke pilaar voor ontwikkeling. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi tijdens een nieuwjaarsdiner met bedrijfslevenorganisaties. Hij benadrukte dat het bedrijfsleven een belangrijke rol speelt in de economische vooruitgang. Aan hun werd gevraagd vertrouwen te hebben in de regering en de nodige ondersteuning te bieden.

De bedoeling is dat de regeringsleider met alle sociale partners een nieuwjaarsdiner heeft. Op 21 januari was de vakbeweging aan de beurt. In zijn toespraak uitte president Santokhi zijn waardering voor de steun van het bedrijfsleven. De president typeert het bedrijfsleven – een gesprekspartner van de regering – als een van de belangrijke pilaren van ontwikkeling. Hij riep op de samenwerking met de regering actief voort te zetten. “Start met onderhandelingen om te komen tot koopkrachtversterking”, aldus president Santokhi.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) is ervan overtuigd, dat het samenwerken van de sociale partners belangrijk is voor de groei en ontwikkeling van Suriname. De bewindsman is voorzitter van het clusterteam van ministers dat namens de regering overleg voert met het bedrijfsleven en de vakbeweging. Hij benadrukte dat de overheid, vakbeweging en het bedrijfsleven zich in dezelfde ruimte bewegen en vanuit hun specifieke interesse en belangen hetzelfde doel na streven.

Bryan Renten uitte als woordvoerder van het bedrijfsleven zijn complimenten aan de regering voor de aanpak van de financiële crisis. Ook stelde hij de keuze voor sociaal dialoog, het verwezenlijken van handelsmissies en het succes van de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bijzonder op prijs. Van het bedrijfsleven kreeg de regering ook wat tips en werd gepleit voor breder overleg dat minder ad hoc geschiedt.

President Santokhi riep op de regering te ondersteunen door onder andere het financieren en schrijven van projecten alsook het delen van de nodige expertise in het investeringsbeleid. De leden van het bedrijfsleven, waaronder de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), hebben hun ondersteuning toegezegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBedrijfsleven speelt belangrijke rol in economische ontwikkeling Suriname