woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bedrijfsleven onaangenaam verrast door verscherpte Covid-maatregelen

lees ook ...

Suriname received emergency medications from India

"The Indian government gave me emergency medications today. The Indian government has once more proven its support for Suriname by making this donation. The drugs will be given effectively because the...

Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), zegt dat zij onaangenaam verrast zijn met de aankondiging van de verscherpte Covid-maatregelen. Er is informeel hiertegen geprotesteerd, omdat het onbegrijpelijk is. De nieuwe, verscherpte Covid-19-maatregelen zijn het bedrijfsleven in het verkeerde keelgat geschoten. Onder meer detailhandelszaken, malls en kledingzaken moeten voorlopig gesloten blijven.

Renten is verbaasd over het besluit omdat de communicatie naar de samenleving niet op een goede manier heeft plaatsgevonden. De VSB-voorman wijst erop dat er tot ongeveer zes weken geleden een goede overlegstructuur was met de autoriteiten die de Covid-19-monitoring doen. Toen het aantal besmettingen daalde, is de VSB niet meer uitgenodigd om de situatie te bespreken met de regering.

Dat er een opleving is in de besmettingen rekent hij de autoriteiten aan. Hij vindt dat de overheid heeft gefaald om op te treden tegen die grote groepen. Renten vindt dat de regering voorzorgsmaatregelen had moeten treffen, omdat het duidelijk is dat grote uitbraken voor de hand liggen wanneer grote groepen mensen bij elkaar komen zonder afstand van elkaar te houden. Hij doelt op dat deel van de bevolking dat Phagwa massaal heeft gevierd in de binnenstad.

De VSB-leden houden rekening met een eventueel derde golf, maar vinden dat de communicatie vanuit de overheid naar de samenleving toe beter moet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBedrijfsleven onaangenaam verrast door verscherpte Covid-maatregelen