zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15.4 C
Amsterdam
4.5
(2)

Bedrijfsleven in Suriname kritisch over aangekondigde maatregelen regering

lees ook ...

Gratis hulp bij belastingaangifte gedurende april

Gedurende de maand april worden belastingplichtigen kosteloos geholpen bij het invullen van hun aangiftebiljetten voor inkomsten- en vermogensbelasting. Dit initiatief staat bekend als de Self Assesse...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en diverse andere bedrijfsorganisaties hebben overlegd met de commissie Financiën en Staatsuitgaven, onder leiding van assembleelid Asiskumar Gajadien. Het doel van deze bijeenkomst was om het bedrijfsleven te raadplegen over de maatregelen die door de president van Suriname waren aangekondigd. De VSB vond het echter moeilijk om feedback te geven op een algemeen statement van de president, omdat het niet concreet was uitgewerkt.

De VSB vroeg zich af wat er met eerdere voorstellen voor verbetering van de inkomsten van het land en beperking van uitgaven was gebeurd. Ook werd kritiek geuit op de aangekondigde maatregelen, die zich voornamelijk richten op inkomstenverhoging van de overheid en afbouw van subsidies, terwijl er onvoldoende aandacht lijkt te zijn voor versterking van ondernemerschap en het vergroten van export. De aangekondigde stringente en dogmatische koers-maatregelen lijken volgens de VSB op herhaling van eerder afgekeurde wetgeving.

De VSB pleit voor meer marktwerking en versterking van verdien sectoren zoals productie, ICT en toerisme, en voor aandacht voor zowel multinationals als lokale producenten. Vertrouwen in het beleid terugwinnen is cruciaal en de VSB zal daarom voorstellen voor herstelbeleid die in andere commissies besproken zijn, naar het DNA sturen. De VSB vraagt om beleid dat in totaliteit beoordeeld wordt op impact en echte voordelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBedrijfsleven in Suriname kritisch over aangekondigde maatregelen regering