woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Bedrijfsfeestjes en traditionele pagara-estafette niet verstandig

lees ook ...

Collectie slavernij-achrieven toegevoegd aan Unescolijst

De Memory of the World register (MoW-register) van Unesco is verrijkt met archieven van tot slaaf gemaakten en hun nazaten uit Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit is een lijst met documentair erf...

De regering komt binnenkort uit met een advies over de viering van de komende feestdagen. In regeringsverband zal er ten aanzien van de jaarafsluiting gesproken worden. Vaststaat dat er vanuit de regering geen dispensaties of ontheffingen verleend worden voor spreading events, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Het ministerie van Volksgezondheid acht mogelijke bedrijfsfeestjes en de traditionele pagara-estafette niet verstandig. Dit wil volgens minister Ramadhin nog niet zeggen dat deze activiteit niet doorgaat. “Maar vanuit Volksgezondheid is het niet aan te raden dat de traditionele oudejaarsviering die wij kennen in Suriname te continueren dit jaar.”

Hij geeft aan dat in veel landen men reeds is overgegaan tot stringente maatregelen ten aanzien van oudjaar. Zo hebben landen een vuurwerkverbod ingesteld of feesten verboden. Minister Ramadhin meent dat wij in Suriname ook naar opties moeten gaan kijken om de gezondheid van de burger te kunnen blijven garanderen, ook na de afsluiting van het jaar.

Het Amerikaanse Centre for Disease Control and Prevention (CDC) heeft intussen geadviseerd de COVID-19-quarantaineperiode van 14 dagen terug te brengen naar 7 tot 10 dagen. Minister Ramadhin heeft het Outbreak Managementteam gevraagd hiernaar te kijken, aangezien het om wetenschappelijk advies gaat.

Voor Suriname zal er een besluit worden genomen, waarbij eerst zal worden nagegaan als dit advies enige impact zal hebben voor het land. Het besluit zal morgen tijdens het COVID-19-statement worden bekendgemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBedrijfsfeestjes en traditionele pagara-estafette niet verstandig