dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices plant 65.000 kokosbomen in Coronie

lees ook ...

Tweede editie Designer Fashion Night

Iraida Rijker van IBA Events & Consultancy heeft een passie voor mode, kunst, cultuur en muziek. Ze gelooft dat cultuur bindt. Reden genoeg voor haar om een tweede Designer Fashion Night te organi...

Op dinsdag 26 september 2023 werd het bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices met veel enthousiasme gelanceerd in het district Coronie. Het bedrijf heeft plannen om in de nabije toekomst maar liefst 65.000 kokosbomen te planten. De lancering werd bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders, waaronder president Chandrikapersad Santokhi en minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Neil Passmore, CEO van Pomeroon, benadrukte dat het bedrijf een ambitieuze onderneming is. Bovendien beschikt het bedrijf over de benodigde expertise om van start te gaan. Het doel is om gemeenschapsprojecten op te zetten die zorgen voor werkgelegenheid en betrokkenheid.

Pomeroon hanteert een 4-C-filosofie: Coconut, Community, Carbon en Collaboration. Passmore legde uit dat de focus voornamelijk zal liggen op de productie van kokoswater, maar dat er meer dan 400 toepassingen zijn voor kokos.

Volgens de CEO groeit de wereldwijde vraag naar kokosproducten jaarlijks met 10 procent. Het is de bedoeling om in de toekomst uit te breiden van 1000 hectare naar maar liefst 5000 hectare.

President Santokhi toonde zich verheugd over de lancering van Pomeroon Coconuts and Spices. In zijn toespraak benadrukte hij dat moeilijke tijden voorbijgaan en betere tijden in het verschiet liggen. Het staatshoofd moedigde de aanwezigen in Coronie aan om zich klaar te maken voor het werk dat komen gaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices plant 65.000 kokosbomen in Coronie